Wednesday 21 December 2011

Skin Tone Diagram

Huden är största organ i människokroppen. Det hjälper bibehålla vår kroppstemperatur, skyddar oss från det oändliga infektioner och gör oss alla ser ut som människor och inte freaks vetenskap. Den mänskliga hudfärg har många olika färgtoner. Hudfärg är helt genetiska och liknande i de delar en gemensam ras. Det är sett att människor som tillhör tropiska regioner har mörkare hudtoner än de som bor i mitten breddgrader. Detta beror på exponeringen av ultraviolett strålning från solen. Mörkare hudton, till mer melanin som finns i huden skydda den mot hudcancer.
Skillnaden i hudfärg är inte bara genetisk, utan också kulturell. Den mänskliga hudton Färgen kan variera från en nästan färglös pigmentering till en mycket mörkbrun färg. Det ses som européer har en ljusare hud, hår och ögon. De av afrikanskt ursprung har mörkare hud, hår och ögon. Miljö faktorer spelar också en stor roll för att bestämma färg hudton. Fitzpatrick (1975) föreslagna 6 hud typer som togs upp efter nedgången i ljusstyrka. Följande hudton diagram hjälper dig att hitta din hud färgton som tillhör vilken standard Fitzpatrick hudtyper.
Hudfärg Terminologi
Hudton diagram har använts för att identifiera lopp sedan en lång, lång tid. Enligt Johann Friedrich Blumenbach (1752 - 1840) är en av grundarna av den vetenskapliga rasism teorier, finns det fem färg typologi för mänskligheten. Han delade den mänskliga rasen enligt följande hudton terminologi:; White People: Dessa tillhörde den kaukasiska eller vita rasen, Black People: Dessa tillhörde den etiopiska eller svarta rasen, Gul Människor: Dessa människor tillhörde den mongoliska eller gula rasen , Cinnamon Brown eller Flame Färgade Folk: De tillhörde den malaysiska eller brunt ras, dessa människor placerades enligt den fysiska likheter by Blumenbach gillar: kaukasier som följdes av amerikanerna, följt av Mongolian som följdes av malaj och de följdes av etiopier.
Metaforen "svart" användes första gången i slutet av 17. Århundradet efter François Bernier (1625-1688), en fransk läkare delat människosläktet enligt ansiktsdrag och kroppsbyggnad. Bernier föreslås 4 kategorier kallas européer, Fjärran österlänningarna, samer och svarta. Den vetenskapliga modell utvecklades i 18-talet av Carl von Linné som gav fyra tävlingar. Han föreslog européerna som den vita rasen, det asiatiska som det gula rasen The americanus som röda rasen och Africanus som den svarta rasen. Blumenbach de grundare av antropologi och en skyddsling Linné kom upp med malajiska som bruna ras för polynesier and Melanesians av Pacific Islands och aboriginerna i Australien.
Det finns många skönhetsprodukter finns på marknaden idag, som hjälper ett ändra sin hudfärg enligt val. These hudkrämer innehålla vitare kräm för kroppen och ansiktet krämer som ansikte vitare krämer. Om du är för att försöka ligten hudfärg, då ljusare hudfärg naturligtvis kommer att bli ett användbart läsa.
Skin Tone Color Chart
, Hud ToneTypeColorPigmentSunburnvon Luschan skala, ILightPale vit hud, kan ha fräknar med röda, bruna eller ljust hår. Ögonfärgen kan vara blå, brun, grön eller grå.
Till exempel: mycket blek kaukasiska, fräknar eller albino Skinnet ofta lider av solbrännor och garvning är rare.1-5;; IIFair eller ljushyade EuropeanWhite hud med ljus eller mörk hårfärg. Ögat Färgerna är oftast sett är blått, grönt, hassel brun eller grå ögon.
Exempelvis: ljushyade CaucasianUsually brinner och garvning är inloggad sometimes6-10 och III Medium, mörkhyade EuropeanWhite till ljusbrun färg anhöriga med brunt hår färg. Ögonen är gröna, hassel, brunt och mörkt bruna ögon är sällsynta.
Till exempel: Mörkare kaukasier, får europeiska mixSometimes lida av solbränna och solbränna often.11-15,; IVDark mellanliggande, Medelhavet eller OliveModerate brun hudfärg med svart till mörkt brunt hår. Ögonfärgen är blå, grön, hassel brunt eller mörkbrunt.
Till exempel: Medelhavet europeiska, asiatiska, latinamerikanska och indianska Sällan brinner och solbränna mycket often.16-21; VBrownNaturally mörkbrun hudfärg med svart hår. Ögonen är oftast bruna eller nötbruna färg.
Exempelvis: spansktalande, afroamerikansk, lider Mellanöstern EasternVery Sällan brännskador och tanning.22-28, VIBlackVery mörkt brunt till svart hudfärg med svart hår och mörka bruna ögon med mycket små variationer i färg.
Till exempel: Afro-amerikanska, afrikanska, Mellanöstern EasternNever lider brännskador eller tanning29-36
Det konstateras att den typ 6 hudton har ungefär dubbelt så melanin av typ 1. Detta gör att typ 6 mindre benägna att hudcancer än Typ 1. These hudtoner hjälper dig att hitta några smink idéer och tekniker smink som hjälper dig att ansöka naturlig makeup efter din hudfärg. Du kan även läsa mer om ojämn hudton och hårfärger för din hudton för några skönhet tips. Jag hoppas att denna artikel om hudfärg diagram har hjälpt dig att bestämma ditt hudfärg enligt standard Fitzpatrick hudtyper.

No comments:

Post a Comment