Thursday 29 December 2011

Loquat Tree

The Loquat trädet även kallad japanska Medlar, ursprung i sydöstra Kina. Över tiden införde kinesiska resenärer Loquat till Japan och sedan dess varit det odlat där. Presumeras Kinesiska immigranter införde Loquat till Hawaii också. Idag Japan och Brasilien är ledande producenter av Loquat.
Det viktigaste medan du tänker på Loquat trädvård är att ge ideala klimatförhållandena. Helst dessa träd växer bäst i mild tempererat till subtropiska klimat. Om temperaturen är alltför varmt och fuktigt eller för kallt, vanligtvis är det planteras för prydnadsfiskar, men skulle bära ingen frukt. Trädet kan tolerera en temperatur på 12 ° C, men om det faller under detta finns det chanser att det skulle dö. Å däremot om temperaturen understiger 19 ° F, skulle knopparna dö. På sommaren om det finns extrem värme kombineras med torr varm vindar kan det skada trädet, orsakar bladen att bränna. Under vintern om värmen är hög kan det resultera i solbränd frukter.
Loquat Träd
Loquat träd är små vintergröna träd med rundade krona eller stora buskar med korta koffertar. Vanligtvis växer trädet till en höjd av omkring 10 fötter. men ibland det kan växa till så högt som 20 till 30 fot. Många gånger dessa träd används som prydnadsväxter. Loquat träd Bladen är lansettlika usually formade och är 5 - 12 inches i längd med en bredd på 3 - 4 inches. Övre yta är generellt glänsande och mörkgröna medan undersidan är rostiga-hårig eller vitaktiga och är stela och tjocka med snedställda ådror. Nya bladen kan vara färgat med röda ibland. Mer om Loquat blad.
I början av vintern eller sent på hösten bär träd söta väldoftande blommor som är liten och vit i färgen. Innan blommor blomma, de visar en ovanlig rostigt-wooly konsistens. När pollineringen har blommorna bildar Loquat frukt, som kan vara någonstans mellan 1 - 2 inches lång. De växer i klasar och är päronformad ovala eller runda. Huden är vanligtvis orange eller gult, eller kan tidvis vara röda rodnade i färgen. Det konstateras att om blommor och unga frukter förtunnas genom att klippa några av blomman klustret, ökar det frukt stor. Att producera frukter av högsta kvalitet får blomma kluster vara säckar syfte att skydda dem från att skadas av fåglar och solbränna.
Loquat Tree Sjukdomar
I likhet med de levande varelser, är Loquat trädet också benägna att skadedjur och sjukdomar som kan påverka det allmänna hälsotillståndet i trädet. Några av vanligaste sjukdomarna i Loquat trädet innehåller brand gissel, Phytophthora rotröta och Verticillium vissnesjuka.
Päronpest, en bakteriell sjukdom, kan vara allvarligt för anläggningen om den inte behandlas i tid och smittar alla delar av anläggningen. Inledningsvis kvistar och grenar försvaga och bladverket Wilts åtföljas av de infekterade områdena blir brun. Eftersom tiden går den infekterade området skulle se som om det har brunnit. Med tiden skulle anläggningen börja uppleva hämmad tillväxt, skulle grenar och kvistar dör. Du kan styra päronpest genom beskärning anläggningen och använda kemikalierna för att döda bakterier. Den smittade områdena ska beskäras med hjälp av en steril sekatör. Du kan också använda cooper sprayer att förhindra blom infektion.
En jordburna sjukdomar, Phytophthora rotröta, infekterar roten systemet för Loquat träd. Denna sjukdom är vanligare under regnperioden då vattenhalten i marken är hög. Träd ligger i områden som inte har god dräneringssystem är mest benägna att phytophthora rotröta. Symtomen omfattar lövverk gulna eller matt grön, förlust av vigör och vissning. Initialt symptom visas på kvistar och grenar varefter den effekter hela trädet. Det tar lite tid för träd vara smittade helt. Om du hanterar tillämpningen av vatten du skulle kunna styra Phytophthora. Området runt trädet bör vara väl dränerad och du bör se till att vattnet aldrig samlar runt trädet. Du kan också använda fungicider att förhindra detta sjukdom.
En svampsjukdom är Verticillium vissnesjuka ett jordburna sjukdom. Svampen kan överleva under flera år även om den inte har en mängd att stödja det. Det är genom rotsystemet att svampen infekterar träd som orsakar kroniska symptom. Symptomen inkluderar brännande och gulfärgning av bladverk, hämmad tillväxt och försvagningen av stammar och grenar. Dessutom kan bladen curl och ådrorna kan visa gult. Fungicider kanske inte kunna behandla denna sjukdom, skulle du behöva bort dessa träd och växt nya som är resistenta mot Verticillium vissnesjuka.
Plantering Loquat Tree
Det finns olika sorter av Loquat, så besluta om sorten du skulle vill plantera innan du köper av Sapling. Om du är intresserad av trädgårdsarbete samtidigt köpa Loquat träd, se till att du köper en frisk planta fria från skadedjur och sjukdomar. Välj en anläggning som är ca 4 meter hög och väljer en plats som får gott om sol för att plantera den. Marken bör i fertil ålder lerig och väldränerad. Vidare bör markens tillstånd vara neutral med sura, som alkalisk jord är inte lämpad för tillväxt Loquat träd.
Innan plantering ta bort alla gräs och ogräs från den valda platsen och sedan gräva ett hål djupt och brett nog att rymma alla rötter på trädet. När du har grävt hålet, placera trädet försiktigt i hålet, sprida rötterna. Placera jord på rötterna, så att hålla trädet upprätt efter som du kan peka på jorden försiktigt.
För de närmaste veckorna, vatten anläggningen varannan dag. Därefter kan du vattna den två gånger i veckan för nästa månad. Men om det regnar, du behöver inte att vattna den. Om och när trädet är ca 4 år gammal, kan du vattna under torra perioder eller när frukten börjar mogna.
Således kan Loquat träd planteras i trädgården precis som prydnadsväxt eller får användas för dess frukt. Jag hoppas, här artikeln har gett dig en uppfattning om Loquat trädvård och dess sjukdomar som du bör försöka hindra så att din träd förblir friska.

No comments:

Post a Comment