Sunday 18 December 2011

Exfoliator för Acne Prone Skin

En exfoliering är en väsentlig del av ansiktshud vården av en akne benägen hud. Detta beror akne benägen hud är oförmögen att utgjuta döda hudceller på eget och kräver en utanför agent för detta ändamål. Det avlägsnar döda celler som täpper huden porerna och minskar också överskottet av olja närvarande på hudytan. Således är de två huvudproblem som orsakar infektionen och resultera i utbrott av finnar, pormaskar och whiteheads, elimineras.
Det finns två olika typer av VÅRD: fysiska och kemiska. Fysisk VÅRD består kärnor som när gned mot huden yta avlägsnar döda hudceller. Är dock inte lämplig för akne benägen hud vilket är mycket känslig. Den idealiska peeling för akne benägen hud är den som använder kemiska ämnen som lossar band som håller döda hudceller på ytan av huden.
Olika typer av VÅRD för Acne benägen hud
Flesta kemiska baserade VÅRD som finns på marknaden består av syror och enzymer som hjälper att bli av de döda hudceller och exponera färska och slät underliggande hud. De finns i former av lotioner, geler etc. Dessa exfolierande produkter som innehåller 2% beta-hydroxy syra eller salicylsyra anses som bästa peeling för akne benägen hud. Som den beta-hydroxy syror är lösliga i olja, är det mer effektivt vid behandling av fläckar och ärr kvar av akne. Sedan finns VÅRD med syror alpha hydroxy som också är mycket bra för akne hy. Retinol baserad exfolierande ämnen kan även användas på denna typ av hud. Retinol är i grunden en form av A-vitamin som bidrar till att förbättra det övergripande hudens kondition. Läs mer artiklar om akne ärr avlägsnande.
Sedan finns olika kemiska peels som säkert kan användas för avlägsna döda hudceller. Peeling som innehåller Glykolsyra och Hydrokinon som komponenter agera försiktigt mot huden och kan användas regelbundet hemma. Triklorättiksyra (TCA) peeling är allmänt av dermatologer för exfoliering av huden vilket i sin tur också dödar bakterierna liggande under ytan av huden. Således är grundorsaken akne elimineras.
Om du letar för naturlig VÅRD för din känslig hud. Sedan kan du förbereda en frukt mask hjälp av någon kopp riven äpple och 5 matsked honung. Applicera den på alla de områden där akne tenderar att blossa mer och vänta runt 10-15 minuter. Tvätta därefter av försiktigt med kallt vatten, utan att gnugga huden mycket. Det finns andra peeling medel, inklusive olika lavendel eterisk olja och ros träolja. Know mer på peeling för känslig hud.
Tips för Exfoliating akne benägen hud
När du är exfolierande din hud hemma, måste du hålla vissa saker i åtanke. Här är några användbara tips som du bör följa:
Tvätta ansiktet noggrant med din vanliga Cleanser innan ditt tillämpa peeling på huden. ; Gnugga inte huden alltför mycket vid tillämpning av det peeling eftersom det kommer orsaka mycket av hudirritation senare. ; För torkning av huden efter tvätt utanför peeling, inte gnugga handduken i ansiktet. Bara klappa den försiktigt att insupa vattnet. ; Efter exfoliering, tenderar till att huden blir torr och fjällig. Därför glöm inte att tillämpa en god kvalitet fuktkräm snart efter exfoliering. ; Den bästa tiden att exfoliera huden är på natten före sänggåendet. Detta är kommer att ge huden tillräckligt med tid att vila innan. ; Hoppas du funnit denna artikel om peeling för akne benägen hud informativ. Det är en utmärkt behandling för akne förebyggande. Bör dock overdoing av hud exfoliering strikt undvikas. Helst bör det göras en gång i veckan bara. För mycket av exfoliering kan förvärra akne skick vidare.

No comments:

Post a Comment