Saturday 25 February 2012

Äppelträd Plantering

En äppelodling full av träd lastade med färska äpplen är ganska syn. Utveckla en äppelodling är en bra idé för landskapsplanering som ger en ny titt på din utomhus och tjänar du massor av söta och hemgjord äpplen, förstås en förutsättning att tillräckligt med mark till ditt förfogande. Äppelträd kan också fungera som ett privatliv staket, vilket gör dem användbara även under lågsäsong. Äppelträd finns i olika typer och storlekar och man kan välja den bästa art enligt hans / hennes val och älskar det sätt han / hon föredrar att. Förutom att avgöra om du vill att standarden eller dvärg fruktträd, det viktigaste du behöver göra, medan äppelträd plantering är att hitta äpple arter som kan trivas bra i området där du bor.
Apple Tree Fakta
Det bästa sättet att hitta lämpliga arter äppelträd för ditt syfte är att samråda med de lokala County Extension Office. Om du bor i hardy zon 3 till 8, sedan "Golden Delicious", "Haralred", "Cortland" och "Honeycrisp" är de lämpliga arter för dig, eftersom de kräver kyligare atmosfäriska förhållanden. När du är medveten om de sorter som äppelträd, är nästa fråga vilken typ av just träd och strukturen av dess frukter. Till exempel bör du gå till "Honeycrisp" om du vill söta äpplen, medan gå för "Granny smith" äpplen om du vill ha tårta äpplen. "Macoun" äppelträd har krispigt äpple frukter och arter som "Liberty", Northern Spy "och" Golden Delicious "är bra för att äppelpajer.
Nästa och den viktigaste faktorn är att välja den mest sjukdomsresistenta arter för ditt projekt av äppelträd plantering. Några av de få vanliga sjukdomar äppelträd är päronpest, mjöldagg, äpple skorv och ceder äpple rost. För att behålla din fruktträdgård säker från dessa sjukdomar, bör du gå för arter äppelträd som "frihet", "Liberty", "Enterprise", "Redfree", etc. Slutligen bör du även vara medveten om blommande säsongen av äppelträd som du planterar. "Beacon", "Paulared", "Ginger Gold" och "State Fair" är de tidigt blommande äpple arter. Arter som "Cortland", "Honeycrisp", "Liberty", "Gala" och "McIntosh" blommar under mitten av säsongen och "Golden Delicious", "Rom", "Haralred" och "Northern Spy" blommar mycket sent på säsongen . Mer fakta om äpplen.
Äppelträd Plantering Information
Uppgiften äppelträd plantering kan utföras när som helst under hela vintern och tidig vår säsong i oktober, november och december. Här är några detaljer som du skulle vilja koncentrera mig på innan växande äppelträd.
Pollinering, du kan inte växt ett äppelträd och förväntar sig att producera läckra frukter på en gång, eftersom det kräver mer än två äppelträd till äppelträd pollinering. Äppelträd inte kan pollinera på egen hand och därmed kräver de en annan sort av äppelträd eller en crabapple träd för att producera frukt. Ja, det är ett faktum att de flesta äpple arter som finns på marknaden idag säljs som självpollinerande, men de visar bra resultat om de är korspollinerade. För bättre resultat är det också viktigt att plantera äpplet arter som blommar vid samma tidpunkt. Detta gör att du kan förvänta oss en tidig kung blomma (öppning och den största blomma på träden). Men också komma ihåg att "Winesap", "Stayman", "Jonagold", "Mutsu", "Red Gravenstein" och "Northern Spy" bör aldrig korspollinerade som de producerar sterila pollen.
Plats, Se till att du plantera äppelträd i fullt solljus och halvskugga. Gör det till en punkt som den webbplats som du har valt för äppelträd plantering inte får vatten-registreras eller frost packade (plats där kall luft lägger sig ner). De flesta markförhållanden är lämpliga för äppelträd, utom extremt alkaliska och sura jordar. Den ideala pH för äppelträd varierar mellan 6 till 6,5 men det kan tolerera pH-nivåer på 5,5 till 8,5. Apple tree syftar även lerig och bördig jord med god dränering egenskaper. För bästa resultat, förbereda jorden under månaden innan äppelträden plantering. Om du planterar träden på en tidigare befruktade jord, och sedan aldrig lägga gödsel när man planterar. Om du planterar dem i en gräsmatta, lämna benmjöl eller annan gödningsmedel av god kvalitet vid tiden för plantering.
Plantage, När du har valt platsen, gräv en 2 "x 4" (60cm av 1,2 m) fyrkantiga hålet inuti jorden och gör marken smulig med rätt mulching. Placera en planta i ett hål och täcka rötterna tills den totala markytan. Lägg inte till några gödselmedel vid denna tid eftersom de kan bränna trädens rötter. Håll grundstammen minst 2 inches över marknivån. Nu, fast ner i jorden så att den kommer i nära kontakt med rötterna. Utsättning äpplet växter är viktigt medan äppelträd plantering. För att placera en 3 tums insats från huvudstammen och knyta det till stammen. Energiska äpple trädslag kan kräva utsättning längre än de två första säsongerna. Mer om hur man odlar äppelträd.
Uppmärksamhet, gallring växterna behövs från den första blomma av äpplen, oavsett hur stor den är. För det behöver du att skära av den centrala äpplet från varje kluster, som ofta är vanskapt och låg kvalitet frukt, kallas kungen äpple. När frukterna börjar uppträda, vara vaksamma på varje äppelträd. Det är också viktigt att ge ytterligare stöd till de grenar som är laddade med alltför många äpplen. Apple trädbeskärning är också mycket viktigt från den första säsongen av plantage själv. Ge ordentlig form till växterna, ta bort rotskott, lockigt grenar och sjuka löv mm är några av de saker som bör ingå i din beskärning jobb. Mer om träd beskärning frukt.
Läs veta mer om:, odling äppelträd från Seed, Hur att växa en äppelodling, Det bästa sättet att ta reda på den exakta tiden för skörden är att prova smaka en frukt. Om det smakar gott, då är det redo att plockas. Du måste vara försiktig vid skörd och hantering av äpplen. Se till att de inte får blåmärken medan skörden. Förvara äpplena i sval och väl ventilerade förhållanden på ca 3 grader C. Om du inte kan tillhandahålla sådana lagringsförhållanden att frukterna, då kan du också lagra dem i garaget eller en friggebod. Ja, det var det här om äppelträd plantering. Hoppas att informationen i ovanstående artikel har funnit användbara.

No comments:

Post a Comment