Thursday 16 February 2012

Sage Olja

Sage olja är en blek gul olja med en mild kryddig doft som är ganska lik den av kamfer. Dess unika fräsch doft fungerar som en stimulans för våra sinnen. Det utvinns genom ångdestillation av blad och stjälkar av salvia örten (eller Salvia officinalis). Denna växt växer i olika semi torra områden i världen och har varit i användning som kulinarisk ört för senaste åren. I antikens romerska kulturen var denna ört betraktas som helig och var populärt används för att smeta på olika delar av huset för att bli negativ, stagnerad energi från huset.
Sage Oil Fördelar
Sage olja kan bekämpa olika former av infektioner orsakade av svamp, bakterier och virus. Det används för behandling av olika svampinfektioner som påverkar vår hud och naglar. Det inte bara bota alla dessa infektioner men också att förhindra spridning och tillväxt av svampen i någon annan del av kroppen. Det är också lika effektiv eliminering av bakterier samt virusinfektioner från vår kropp. Således leder till förbättring av halsont skick och trängsel i bröstet orsakad av kyla.
Det fungerar underverk på vårt matsmältningssystem. Det stimulerar utsöndring av magsafter och hjälper till bättre matsmältningen. Det kan bota matsmältningsbesvär genom att förhindra tillväxt av skadliga mikrober i mag-tarmkanalen. Det kan fungerar som laxermedel och ge lindring av förstoppning.
Hos kvinnor aktiveras det olika hormoner som östrogen och därmed hjälper att bli av med olika problem förknippade med premenstruella syndrom och klimakteriet. När masseras in i huden, lindrar bort smärtan under menstruationscykeln. De som lider av blockerade menstruationer kan få regelbunden menscykel med användning av salvia olja. Kort sagt, den har en stimulerande effekt på hjärnan, nervsystemet, blodcirkulation och utsöndringar systemet och därigenom förbättrar den övergripande hälsotillstånd.
Sage Oil Använder
Sage olja har en lugnande effekt på olika hudproblem som eksem, psoriasis, etc. De som lider av överdriven svettning kan använda salvia olja för att minska problemet. För alla dessa behandlingar, användning 10-15 droppar salvia olja i det varma badvattnet dagligen. Du kan se resultat på nolltid. Dessutom, på grund av en fräsch, naturlig doft, är det allmänt används vid beredning tvålar och parfymer.
En ohälsosam hårbotten är ofta ansvarig för tillväxt av mikroorganismer som spelar en viktig roll i håravfall och olika problem hårbotten. När det används på hårbotten det kan rengöra hårbotten och gör den frisk och främja hårväxt. När du använder salvia olja för hår tillväxt, måste du blanda upp det äppelcidervinäger. Häll ca 10 droppar salvia olja i en kopp äppelcidervinäger och applicera blandningen över hela hårbotten. Låt stå i hårbotten i en halvtimme och sedan schampo ditt hår. Det bör göras en eller två gånger i veckan.
När det används i aromaterapi behandling, har salvia eterisk olja har en lugnande effekt på stressade nerver och även minska depression. Innan du använder den över huden, det är utspätt med annan transportör olja. Vanligtvis är 2-3 droppar salvia olja späds ut med en matsked mandelolja eller vegetabilisk olja och används för massage.
Sage olja kan användas för munhygien för att döda de bakterier som lever inne i munnen. Dessa bakterier är ansvariga för att orsaka tuggummi infektioner som tandköttsinflammation. I halv kopp vatten, tillsätt 2-3 droppar av salvia olja och använda denna lösning för gurgling. Detta kommer att ha en lugnande effekt på svullnad och blödande tandkött, muntorsk och halsont.
Sage olja används ofta i olika typer av rätter för extra smak. Det är ganska populärt används i många italienska rätter, fågel och kalv preparat. Ibland används det för att dölja stark lukt av några fiskar. Bara några droppar av oljan behöver tillföras samtidigt förbereda dessa kulinariska rätter.
Läs mer på:; Clary Sage olja, Clary Sage olja för hår, trots att ha så många bra kvaliteter, är salvia olja inte är lämplig för varje individ. Kvinnor bör inte använda det under graviditet eftersom det kan ge ett avbryter effekt. Det bör inte användas på spädbarn och små barn heller. Rådgör med din läkare innan du börjar oralt intag av tabletter salvia olja.

No comments:

Post a Comment