Friday 17 February 2012

Läkningstiden för piercingar

Så kanske de inte är den senaste flugan längre, men det finns en massa människor där ute som fascineras av tanken av piercing och pryder sin kropp med olika smycken. Om du är förälskad av piercing, då finns det några saker som du behöver veta och besluta om, liksom vilken kroppsdel ​​är du får hål i, vad är läkningstiden för piercingar och vilka är de efterbehandlingsplan som måste följas. Nedan följer en detaljerad kort om vad som är läkningstiden för piercingar.
Läkningstiden för piercingar
När du har fått en piercing gjort, är det extremt viktigt att du tillåter piercing att läka bra. De flesta människor tenderar att begå misstaget att inte låta smycken att stanna hela den tid läkningstiden för piercingar, ändra det till mer fashionabla delar. Men denna förändring i piercing kan vara förödande för den läkande processen. Hela processen för läkning av piercing kan delas in i tre steg. Den första är den inflammatoriska fasen där såret är fortfarande öppet och därför blödning. Det är i denna fas som du kan förvänta dig att uppleva svullnad runt området för piercing och även ömhet och smärta. Nästa fas som sker under läkningsperioden är proliferativa fasen, som är den fas där kroppen producerar celler och protein för att läka såret. Huvuddelen som läkt under denna process är punktering själv och kanterna runt om som är orsakade att komprimera. Denna fas varar längst och tar de flesta mängden läkningstiden för piercingar. Den sista fasen av den läkande processen är mogna fasen, som är den fas där kroppen producerar de celler som klär piercing och stärka det. Det kan finnas en vit eller gul urladdning som märke på smycken på din piercing början. Bli inte orolig av detta, eftersom det är en helande mekanism av din kropp. Talgkörtlar producerar detta ämne att fukta såret, för att minska läkningstiden för piercingar.
Piercingen läkningstiden varierar, beroende på den plats där du har fått piercing gjort. Överraskande ett av de snabbast läkning piercings är en på könsorganen, med några piercingar i området helande på mindre än 4 veckor. En av de mest smärtsamma piercingar och en som tar mest tid att läka är naveln piercingar. Läkningstiden för piercingar på naveln är kända för att gå upp till så länge som ett år. Om du vill få en navelpiercing gjort, då är det viktigt att ha en avsats för piercing att fånga in eller djup i naveln. Läkningstiden för näsan piercingar olika beroende på vilken del av näsan du får en piercing. Septum piercingar ta ungefär för 2 månader att bota och läka mer, om det inte finns brosk inblandade. Öron piercing kan också ta tid, varierar från 4 månader till nästan ett år. Anges nedan är en tabell som listar de läkningstiden för piercingar av olika slag.
Piercing Healing Time; Body PartHealing Tid Ear lobe4 till 8 veckor, Ear cartilage3 månader till 8 månader, Eyebrow6 till 12 veckor, Nostril2 till 4 månader, Nasal septum6 till 8 veckor, Lip2 till 4 månader, Tongue4 - 6weeks, Lingual Frenulum1 - 2 månader, Nipple3 till 9 månader, Navel7 månader till 1 år, Kvinna genitalia4 till 10 veckor, hane genitalia4 veckor till 6 månader
Nu när du vet hur mycket tid det tar för en piercing att läka, är det viktigt att förstå vad finns det för risker involverade i att få en piercing. Kom ihåg att alltid gå till en plats som har rykte, licensierad och använder steriliserad utrustning för piercings. Infektioner såsom hepatit, stelkramp och även HIV kan spridas genom använda kanyler, så insistera på att använda en ny nål till din piercing. Undvik att använda en pistol, eftersom det inte kan steriliseras och är därför en stor risk. Se till att du inte är allergisk mot metallen som används för piercing. För att undvika piercing infektioner, rengöra området regelbundet. Dessa är bara några saker du behöver tänka på innan du väljer en piercing. Ett rykte och licensierade piercer kommer alltid att ge dig tips för piercing eftervård och ge dig råd om läkningstiden för piercingar. Följ hans råd och i händelse av någon form av oväntad reaktion, kontakta läkare. Så länge du tar hand, både före och efter att du fått piercing, det finns inget att frukta. Bara få piercingen och briljera din nyaste kropp tillbehör.

No comments:

Post a Comment