Sunday 19 February 2012

Ice Maker Reparation

Med kvicksilver stiger, blir is en viktig handelsvara. Ismaskinen Maskinen har utvecklats för att säkerställa ett evigt leverans av färdig is på efterfrågan. De flesta kylskåp har antingen en inbyggd ismaskin eller är det till senare, som tillbehör. Om mitt i sommaren, bryter din ismaskin ner, du är i ganska desperat situation. Få någon att fixa det kan ta tid. Det snabbaste vägen ut är att gå för ismaskinen reparation på egen hand. I den här artikeln hittar du instruktioner om hur man reparera en ismaskin genom att diagnostisera de grundläggande problemen.
Hur fungerar ett Work Ice Maker?
En ismaskin som ni vet, är monterad inuti kyl / frys och också är känd som en is dispenser. Innan vi talar om ismaskin reparation, kommer det att bli lärorikt att veta hur is beslutsfattare arbete.
För att göra is, måste enheten en konstant tillförsel av vatten. Detta sker genom ett rör till en inloppsventilen ansluten till ismaskinen. När den behöver vatten, är inloppsventilen öppnas och vattnet släpps in i en isbit mögel, där det fryser till fast form. En termostat är monterad inuti som känner av när isen är klar.
När den känner av rätt temperatur, är en värmare aktiveras som skär genom isen och inbyggd ejektor blad tryck ut redo isbitar i soptunnan. Denna is påfyllning cykel går på tills isen bin är helt full. När det är fullt hela saken är avstängd. Så var detta förenklade förklaring till hur ett verk ismaskin som kan komma till hands när du utför felsökning ismaskinen.
Ice Maker Felsökning
En sällsam problem som dyker upp är att ismaskinen går på en strejk och slutar tillverka is eller det gör för mycket is! I vissa andra fall, är ihåliga och små isbitar skapas. Det finns många skäl till varför detta kunde hända. Här är några av de möjliga orsakerna som kan leda till ett sådant villkor. Jag ger förslag på hur du kan ta hand om problemet i varje scenario. Jag föreslår att du håller bruksanvisningen som följer med ismaskinen eller kylskåp framför dig, att förstå testning och reparation förfaranden.
Innan du går vidare och starta din felsökning, koppla ur kylskåpet. Detta är mycket viktigt, annars kan du stöt. Jag antar att du har grundläggande kunskaper om deras funktion elektromekaniska anordningar och vet hur att testa dem.
Om enheten gör för mycket is, kan det finnas ett problem med avstängning armen och avstängningsvred. Testa båda komponenterna. För att göra det måste du ta bort frontplattan på enheten och testa komponenter med provspetsarna under. I fall, båda är skadade, måste du ersätta endera eller båda. Det kan också vara problem med termostaten som kan orsaka detta. Testa och byt ut termostaten om du tycker att det är fel.
En annan vanlig ismaskin reparation Problemet är att det gör för lite eller ingen is. Detta kan bero på olika orsaker. Boven i dramat kan vara en felaktig avstängning arm, felaktiga inloppsventil eller en igensatt eller brutet vatten linje. Kontrollera vattenintaget för eventuella veck som kan blockera flödet, och även kolla efter läckor. Om dess går att reparera, köpa en ny matarledning och ersätta det. Anledningen till låg tillförsel av vatten kan också vara en felaktig vattenfilter. Kolla in det och få den ersatt om det behövs.
Om det inte finns några problem med avstängning eller vattenförsörjning linje kan orsaken till bristen på is som du har ställt temperaturen i frysen är för hög. Se till att den är tillräckligt låg att det bildas frost.
Andra än allt detta, saker kontrollera är, ejektor motorn och vattenintagsventilen som kan vara trasig. Problemet med att få alltför små kuber kan vara en felaktig inställning på kuben storlek controller, som du kan ändra. I slutändan, efter att kontrollera alla de troliga problem, kan du inte räkna ut vad som är fel, ring en reparatör!
Läs mer på:; Ice Maker fungerar inte, Vad är en bärbar Ice Maker, så var dessa några enkla ismaskinen reparationer som bara kan lösa ditt problem. Det kan ta lite tid att räkna ut saker, men när du förstår, kan du åtgärda problem i en handvändning.

No comments:

Post a Comment