Friday 10 February 2012

Tusenfotingar i kammaren

Tusenfotingar har ofta setts som hemska varelser. Dock sägs det att ha tusenfotingar i huset är bra, eftersom matar den på hushållens övriga skadedjur, som, termiter, silverfiskar, mal, mört, etc. De har även foder på rot-utfodring insekt larver i trädgården och spara våra värdefulla växter. Men, tusenfotingar alla dessa fördelar aldrig gjort en välkommen gäst i hushåll. Men är det faktum att de flesta tusenfoting arter vistas utomhus, speciellt i fuktiga områden, som, träd Barks, marktäckning, under stenar, i grunden av byggnader, etc. Bland dem också, bara ett fåtal arter är riktigt farligt och kan tillfoga skada tusenfoting biter.
Hus tusenfotingar (Scutigera coleoptrata) är ett undantag från detta, eftersom de tillbringar större delen av sitt liv inne i byggnader. These tusenfotingar är vanliga i vissa regioner som hushållens skadedjur. De betraktas inte som skadlig, samtidigt, är bra, eftersom de äter många skadedjur. De flesta människor avskyr hus tusenfotingar, medan vissa är rädda för dessa varelser. Så låt oss ta en titt på några metoder att bli av med dessa små tusenfotingar i huset.
Hur bli av tusenfotingar i Hus
Som nämnts ovan, hus tusenfotingar är inte farliga som vissa andra arter. Så måste du ha en grundläggande uppfattning om hus tusenfotingar, så att skilja dem från andra arter som kan orsaka skadliga biter. Till skillnad från de skadliga typer, tusenfotingar i huset har gulgrå organ och långa, sköra ben. Vanligtvis har de en kroppslängd på cirka 1 ½ till 2 inches. Om du avskyr dem eller är skrämda av dessa varelser, då, här är några tips för kontroll av hus tusenfotingar. ; Fukt är en av de viktigaste elementen som behövs av hus tusenfotingar för överlevnad. Så håll ditt hus fri från fukt genom att rengöra fuktiga områden med bakpulver. Du kan också använda en avfuktare för detta ändamål. , Bli av med skadedjur, såsom tusenfotingar i huset lever på dem. Tusenfotingar normalt finns på platser med överflöd av mat källor, till exempel, skadedjur, matrester, etc. Förutom att eliminera skadedjur, som, nattfjärilar, termiter, kackerlackor och nattfjärilar, se till att dammsuga inredningen dagligen, för att eliminera dessa små tusenfotingar i huset. , Du måste se till att sprickor och springor tätas ordentligt, så att dessa tusenfotingar inte har tillräckligt med gömställen. Även inloppspunkter, som måste luckor i och runt dörrar och fönster, tätas. Du kan också använda skärmar i Windows. , Du kan använda fällor och andra kemikalier för att bli av tusenfotingar i huset. Det mest använda ena är den klibbiga fällan. Placera de klibbiga flugpapper traps längs hörn och andra områden som besöks av dem. , Även några av de vanligaste insekts-och borsyra sägs också vara till hjälp för att eliminera hus tusenfotingar. Läs mer på tusenfoting fakta. , Kort sagt, kan du bli av med tusenfotingar i hus med enkla metoder. Även personal kan hyras för detta, om du tror att de är många och du har svårt att kontrollera dem. Börja med naturliga metoder, så att de orsakar minsta miljöpåverkan. Annars också, är naturliga metoder att föredra för kemikalier, om det finns barn och husdjur i din familj.

No comments:

Post a Comment