Thursday 9 February 2012

Hur Plant ett grönsaksland

Jobbet på hur man plantera en köksträdgård behöver lite planering och forskning. De två viktiga frågor att ställa när man planterar en köksträdgård är "det som att plantera" och "när att plantera". Med att räkna ut rätt växter och rätt tid att plantera dem, har du slutfört ett viktigt steg i början ett förfarande köksträdgård. Det är viktigt att du anser anläggningar som är förenliga med varandra, vilket betyder inte hämmar varandra tillväxt. Dessutom, räkna ut vad är rätt tid att plantera dessa grödor. Gör grupper av anläggningar beroende på säsong de ska planteras och växa dem därefter. Här finns tips och tricks om allt en köksträdgård, som hjälper dig att anläggningen olika grönsaker och njuta av hemodlade färska grönsaker för matlagning och äta.
Hur att växa ett grönsaksland?
Valet av plats, Det bästa sättet att plantera ett grönsaksland är att välja sida, som är den soligaste och ljusaste på gården. Om du inte kan hitta en sådan plats sedan hitta nästa soligaste platsen, men undvika områden som är alltför skumma som bara löv grödor kan växa i begränsad solljus. Om du inte har tillräckligt med utrymme i din trädgård, gör sedan grupper av anläggningar som kan odlas på en uteplats eller däck med container trädgårdsskötsel. Många hängande växter som kan växa på begränsade solljuset är ett utmärkt val.
Att välja rätt växter att växa, vilket är ett viktigt steg i att starta en vegetabiliska trädgårdsarbete för nybörjare. Eftersom detta är första gången växer ett grönsaker trädgård, plocka mindre än genomsnittliga antalet frön av grönsaker, så att du inte tar slut på utrymme. Välj sorter som växa och mogna och avkastningen till regionen, och plocka frön av grönsaker som du och din familj vill äta. Om du är osäker då söka råd av lokala trädgårdsmästare eller en bestyrkt plantskola person.
Valet av tidpunkt för Plantation, Det är viktigt att du väljer grönsaker efter säsong för trädgårdsskötsel. Grönsaker som kommer tidigast på våren säsong: rabarber, sallad, sparris och rädisor. Grönsaker som du kan lagra i källaren, och växa i vintrarna är potatis, morötter, squash palsternacka, etc. För sommar sockermajs, bönor, ärtor, rödbetor, blomkål, tomater är lämpliga. Så gör lite forskning på grönsaker som kan odlas i respektive säsong, och välja grönsaker som du och din familj vill äta.
Markberedning, När du har gjort valet av grönsaksfrön, förbereda jorden. Lägg generösa mängder organiskt humus till den befintliga marken. Torv, kompost och väl ruttnat naturgödsel eller bearbetade gödsel är bra former av organisk humus, som kan läggas till den befintliga marken. Blanda sedan humus ordentligt i marken, och du är redo att börja plantera.
Planering av layout; Den sista viktiga steget i hur man plantera en köksträdgård planerar för layouter köksträdgård. Planeringen bör ske med hänsyn till två viktiga faktorer. Första är att plantera grödor som inte hämmar varandras tillväxt, och den andra viktiga faktorn är att möjliggöra lämpliga mellanrum mellan varje grupp av grönsaker och hålla lämpliga mellanrum mellan varje enskild anläggning. Plantera medelstora grödor som blomkål, broccoli, tomater, squash, pumpor, kål, mm, i mitten av köksträdgården. Sedan i mycket södra änden bör du plantera lågväxande grödor som morötter, rödbetor, sallad, lök, rädisor, brickor etc. Formulär för grupper av grönsaker och växter grupperna i dessa magasin. För att förstå det individuella avståndet mellan växterna, se frön paket. Fröet paket kommer att berätta det exakta avståndet som måste upprätthållas mellan frön när man planterar.
Dessa var stegen i hur man plantera en köksträdgård. Så använder ovanstående riktlinjer och göra rätt val av vegetabiliska att starta din egen köksträdgård!

No comments:

Post a Comment