Thursday 9 February 2012

Kreosot Ansamling

Om du bränner ved i eldstaden då måste du få se sotare mycket. Men den moderna värmare och elektronisk eldstäder minskade framträdande av traditionella skorstenar vedeldning och eldstäder, det finns en hel del som fortfarande används idag. Tecken på kreosot uppbyggd är lätta att förstå eftersom du kommer att hitta en bra mängd svart sot i skorstenen. Detta sot är i princip kallas kreosot. Du kan också läsa om gemensamma skorstenen problem.
Kreosot Ansamling; Chimney kreosot uppbyggd är i princip som orsakas av rök, som vetenskapligt kallas rökgaserna. När du startar eld i spisen, går det i ett skede av brinnande trä som betecknas som primär förbränning. Denna primära förbränning är i princip kännetecknas av en mycket låg nivå av flammor och en massa rök. Den primära förbränningen sker beror främst på låg värme och fukt som finns i träet. I enkla ord, är torr veden inte tillräckligt för att gå upp i lågor. Röken eller snarare rökgaserna går in i en uppåtgående riktning mot det utlopp av skorstenen. På grund av den atmosfär och klimat temperaturen på utloppet av skorstenen är relativt låg. På grund av detta ljummet rökgaser kondenseras till svarta partiklar på insidan av skorstenen. Detta kondens är ett kolbaserat kondens och huvudsakligen består av nästan ren och brännbart kolpartiklar. Många av dessa kondenserad partiklar oförbrända eller delvis brända kolpartiklar.
Det finns tre grundläggande nivåer eller snarare koncentrationerna av sådana kreosot. Dessa koncentrationer gå till att bygga upp med tidens gång och nivåer av faror är progressiva. De minst koncentrerad och minst farliga är kolpartiklar som visas som sot eller pulverformiga svart färgat damm. Den andra nivån av kreosot uppbyggd är den porösa krispigt sot som har flagnande utseende likt små bitar av ren kol. Dessa partiklar kan fattar eld, och därmed uppstår behovet av att förhindra kreosot uppbyggd. Den tredje nivån av koncentration tjära ut och droppande uppbyggnad av kreosot. Detta är den farligaste formen av kreosot och en får aldrig elda under det som skorstenen kan blåsa upp som en vulkan, vilket orsakar allvarliga skador på liv och egendom.
Således är frågan som återstår Varför vänta på en tredje etapp bygga, då det är lättare att förebygga kreosot uppbyggd, med enkel och lätt åtgärder.
Hur kan vi minska Kreosot Ansamling, det finns några riktigt enkla och logiska åtgärder som man kan initiera att förebygga en sådan uppbyggnad. Den enklaste av sådana åtgärder är att använda helt torr ved i kombination med kol. Kolet tänds snabbt och värmer upp hela skorstenen och trästock som du använder. Sådan förbränning är väl uppvärmd och en mindre mängd rökgaser släpps. Den andra åtgärden som du kan initiera är en bra luftdrag i rummet. Friska rörlighet för luft kommer att bränna kolhalten i trä som kommer att omvandla den till ren koldioxid. Utkastet till luft kommer att ge tillräckligt med syre för att hela processen finns genom att eliminera risken för ackumulering av koldioxid i rummet. Den tredje åtgärden som du kan ta upp är skorstenen rengöring från taket med hjälp av en bra svep. En sådan svepande kommer att förhindra även det primära kreosot uppbyggd. Efter skrapa bort kreosot, kan du även använda den tillsammans med trä som det också bra bränsle, som främjar full förbränning.
För att veta mer om kreosot uppbyggd kan du också avse:; Kreosot Borttagning, Chimney Sweep Kostnad, att förebygga en kreosot uppbyggd, är en absolut nödvändighet om du har en skorsten. Hindrar att en sådan byggs upp kommer inte bara att minska faran med förbränning, men kommer också att hjälpa vid förebyggande av utsläpp av rök och koloxid.
Lycka till!

No comments:

Post a Comment