Wednesday 22 February 2012

Neatsfoot Olja

Neatsfoot olja är en gul olja som utvinns ur kalv ben och fötter av nötkreatur. Den olja som utvinns används för konservering, konditionering och uppmjukning av material som läder, trä, etc. Faktum är att i den 18: e talet var denna olja som används för att behandla torr, fjällande hud problem. Eftersom neatsfoot olja ingredienser är animaliskt protein i stället för olja, kommer det mjuka lädret utan att förorsaka den att försämras.
Neatsfoot olja till skillnad från andra oljor inte stelna inte i rumstemperatur, helt enkelt eftersom det är ur den unga ben av nötkreatur, där temperaturen är lägre. Den bästa formen av neatsfoot olja är den som fås från smalbenet ben av kalvar och ingen ytterligare olja skall läggas till det.
Neatsfoot Olja och läder
100% Neatsfoot oljor har traditionellt använts för att behandla läder och gör den mjuk och smidig. Den naturliga oljor i läder börjar få utarmat som garvningsprocessen pågår. Den naturliga oljan utarmning orsaker lädret att härda och bli sprött. Neatsfoot olja när den gnids mot hård läder, tränger in i läder, mörknar den och mjuknar den och därigenom återställa glansen av lädret. Dessutom sadelmakare också använda denna olja att rehydrera sprött läder eftersom det är snabbt och effektivt i mjukar upp läder sadel. Det orsakar inte några skador på linne sömmen som andra petroleumbaserade produkter gör. Denna olja är den viktigaste ingrediensen i läder lack och används även vid tillverkning av smörjmedel och textil oljor.
Hur man använder Neatsfoot Oil
Man kan antingen använda rå neatsfoot olja eller sulfonerad eller varannan sulfaterad form av olja. Dess icke-uttorkande karaktär kommer bara mjukna föremål den kommer i kontakt med.
Neatsfoot Olja för Leather, Neatsfoot olja är bra att bevara glansen och smidighet av lädervaror. Bara dunk en liten del av en ren trasa i oljan och gnid in oljan försiktigt på lädret produkten. Lädret varor kommer att bli mjuk i en vecka eller två. Förutom att du ökar glans, fungerar denna olja också som en skyddande barriär och hindrar fukt från att förstöra din lädervaror. Att utnyttja denna förmån, bara gnugga en del av denna olja på dina skor, jacka, mössa eller väska (vänta tills oljan torkar) innan du beger dig utanför på en regnig dag. Oljan skyddar läder från regn. Läs mer om hur att ta hand om läder.
Neatsfoot Olja för trä; Har din trämöbler förlorat sin glans? Ser det ut trist och tråkig? Tja, om ja, då är neatsfoot olja just den sak att lysa upp ditt hus. Bara ta en ren trasa och doppa den i några neatsfoot olja. Nu försiktigt gnida olja på trä-möbler, trä bänkskivor, trädörrar, etc. Tillämpningen av denna olja på trä conduces till en glödande effekt härrör från trä. Läs mer på trämöbler vård.
Neatsfoot Olja för huden; Denna olja kan också användas som en fuktighetskräm för huden. Använd den som du skulle göra med någon annan typ av fuktkräm, även om det är något mer trögflytande jämfört med andra mjukgörande. Använd den, låt den torka och sedan lägga på dina kläder.
Neatsfoot oljans doft kommer att pågå i en vecka efter ansökan, alltså, om du vill ta din väska utan olja doft efter dig, måste man hålla den en vecka gap. Dessutom samtidigt som neatsfoot olja på sadeln vara försiktig med att använda för mycket av oljan, som överskott kan över-mjuka sadeln, vilket gör det sag och stretch. Också, aldrig använda neatsfoot olja på mocka varor, eftersom det orsakar färgning. Men var man kan köpa neatsfoot olja? Neatsfoot olja kan hittas på någon järnaffär eller ett husdjur leverans butik.

No comments:

Post a Comment