Tuesday 7 February 2012

Asiatiska Liljor

Begreppet asiatiska liljor använder att hänvisa till en grupp av örtartade blomväxter som tillhör släktet Lilium. Dessa anläggningar är oftast hemma i tempererade områden på norra halvklotet. De odlas i överflöd i flera regioner i Nordamerika, Europa och Asien. Asiatiska liljor är ganska populärt på grund av deras skönhet, vilket gör dem idealiska trädgårdsväxter. Deras stigande popularitet inom olika regioner i världen kan hänföras till att de är ganska lätta att odla. Asiatiska liljor, dvs symboler för stolthet, renhet och flirta, har också nämnts i många litterära verk, och spelar en framträdande roll i flera kulturer över hela världen.
Asiatiska Liljor, Inte många människor är medvetna om att asiatiska liljor odlas från glödlampor. I själva verket är de skördas på flera håll i världen på grund av sina ätliga lökar. De är typiskt med någon köttrik stammen blad som löv, och relativt stora blommor, som liknar en trumpet. Dessa blommor blomma i olika färger, inklusive vitt, rosa, gul och röd. Bland typer av liljor, runt 110 arter tillhör detta släkte. Många människor tror att alla växterna med ett gemensamt namn "lilja" är liljor. Det faktum, dock att endast de växter som hör till en viss släkte faktiskt liljor, släktet Lilium vara en av dem, och därför kallas den sanna liljor. De flesta av de andra arter kallas liljor endast av personer som saknar någon kunskap om trädgårdsodling och det släkte av blommande växter.
Hur att växa asiatiska Liljor?, På grund av det faktum att dessa liljor odlas från lökar, måste du besöka din närmaste plantskola för att få lite asiatisk lilja lökar. Personalen på dagis skulle vara i bättre position att berätta vilka arter skulle vara idealisk för din region. Men har du möjlighet att köpa krukväxt liljor från plantskolan och nyplantering dem i din trädgård - ett idealiskt alternativ om du saknar tålamod.
Den bästa tiden att plantera asiatiska lilja lökar är på våren eller tidig höst. Välj ett område där växterna kommer att få gott om solljus åtminstone för halva dagen. Även om dessa anläggningar kommer att växa i olika typer av mark, är väldränerad jord kända att ta fram det bästa i dem. Du måste gräva små bostäder för dessa lampor, och plantera dem individuellt. Om lökar är små, bör man växt idealiskt them 2-4 inches under markytan, och om de stora, bör man plantera dem 4-6 inches under ytan. Inte överraskande men kan plantera dessa arter i grupper ge din trädgård en färgglad utseende.
För att stimulera ordentlig tillväxt, måste du ta till gödselmedel, åtminstone gång per år, gärna i vårsäsongen. Ytterligare en viktig aspekt av asiatiska liljor vård är marktäckning, som måste göras varje höst. Experter menar att det är klokare att lämna kompost till sista frost, och samtidigt du ska klara de döda bladen av anläggningen för att underlätta en korrekt tillväxt.
Det faktum att dessa ett av de lätta att odla arter av liljor make asiatiska liljor ganska populär bland odlare, och därmed kommer du säkert hitta dem i överflöd i regioner där de odlas. Ännu viktigare, garanterar att de rikliga tillgänglighet som de ligger inom din räckvidd, gäller pengar hela året. Så snart du växer asiatiska liljor i trädgården, kommer du att se horder av fjärilar flockning trädgården, som återigen kommer att utöka sin skönhet.

No comments:

Post a Comment