Friday 10 February 2012

Vägmätare fungerar inte

Vägmätare är de trogna mil disken på instrumentpanelen som håller dig informerad om avståndet bilen har täckt. Dess arbetsmetoder är möjligt genom en växel tåg som har en otrolig utväxling 1690:1! Det är betydande nedväxling! Det orsakar trippmätaren ingående axeln för att göra 1690 rotationer för att registrera en mil. När du står inför en "vägmätare inte arbetar-tillstånd, kan du fixa det antingen på egen hand eller lämna jobbet till proffs. Denna artikel talar om vad du gör om du tar den tidigare agerande.
Hur reparera en vägmätare?
Med tanke på att anledningen till trippmätaren inte fungerar är att bära ut ur planetväxel (som är den vanligaste orsaken), presenterar jag en översikt över allmänna vägmätaren reparation förfarande med planetväxel ersättning. För information om vägmätare reparation, specifika för din bilmodell, se lämplig Hayne handbok.
Miltal Återställ inte och olagligt; Innan vi går framåt En sak måste klargöras. Det finns inget sätt du kan återställa körsträcka visas av vägmätare, genom detta förfarande reparation eller något annat. Så du behöver inte oroa dig för att orsaka en oavsiktlig återställning av
Var försiktig, vägmätare reparation är mycket känslig arbete och du måste vara mycket försiktig när du tar bort alla sina anslutna delar och hopsättning sedan tillsammans. Det är en bra idé att sprida en vit färgad duk över din arbetstid rymden medan du arbetar på hastighetsmätaren mätaren. Detta kommer att tjäna två syften. Det blir lättare att upptäcka de små delarna av hastighetsmätare mätare och på så sätt kan du se till att de inte rullar iväg. Jobbet kräver mycket tålamod jämföras med en urmakare!
Verktyg och material som krävs, efter de serier av varningar, kan vi äntligen ner och prata om hur man ändrar scenario av trippmätaren inte fungerar att arbeta skick. De verktyg du behöver för att göra vägmätaren reparera är en kombination av platt huvud och Phillips förare skruv som hjälper dig i den första delen. Du behöver också en uppsättning skruvmejslar används för jobb dator reparation. Annat än att du måste köpa en ny mätarställning planetväxlar från bilen leveranser butiken, som är specifik för din bilmodell.
Koppla bort minuspol Bilbatteri, innan du börjar ta bort vägmätare, koppla bort negativa polen på bilbatteriet. Första delen är avskaffandet av hastighetsmätaren spårvidd. Ta tag i platt skruvmejsel och använda den Ta bort packningen kring omkrets hastighetsmätare spårvidd.
Ta bort Hastighetsmätare Gauge församlingen, försiktigt bort hela hastighetsmätaren ut mätare monteringen av instrumentbrädan. Du måste vara långsam med att göra detta, ta hand om inte kopplar bort kablar som är anslutna till spårvidden bakifrån. Titta på baksidan av mätaren och observera ledaranslutning till det. Ta en bild om du vill innan du går vidare och ta bort anslutningar. Så att du kommer ihåg hur man sätter tillbaka dem.
Ta bort Gauge Av kappen, Nästa del är att ta bort hastighetsmätaren spårvidden ur sitt hölje. För att göra det första gången tagits hastighetsmätaren spårvidden framsidan nedåt på arbetsytan. Med hjälp av en Phillips skruvmejsel, bort höljet skruvarna. Nu kan du ta bort kärnan i mätaren ur höljet och placera den på din arbetsplats.
Ta bort Återställ Post, Nu måste du ta bort återställa inlägget bifogas motorhuset som är en liten svart färgade rutan på baksidan av hastighetsmätaren spårvidd. Långsamt bända ut genom att trycka på anslutningspunkten mellan post och motorhuset.
Ta bort Hastighetsmätare Needle, nästa jobb som måste göras mycket försiktigt eftersom det innebär borttagande av hastighetsmätaren nål, som är benägen att böja om de inte hanteras varsamt. Koppling basen av nålen för att ta bort den genom att sakta först vrida det medurs tills det kan vända något mer och sedan dra ut den. Du kanske måste klippa den fram och tillbaka för att ta bort den.
Nu, med hjälp av datorn reparation storlek stjärnskruvmejsel, ta bort skruvarna som ligger i ansiktet på hastighetsmätaren spårvidd. Fortsätt att ta bort motorhuset ut ratten genom att dra ut.
Ta bort Gear Pod, Nästa fokusera på motorhuset för att ta bort växeln pod belägen högst upp i huset och är fast vid locket. Observera växel pod för att hitta vägmätaren planetväxel i och bända loss det med hjälp av mini platt skruvmejsel.
Byt planetväxel och ihop, sedan försiktigt få den nya ersättande redskap och tryck in den i position gamla planetväxlar. Med att du inte behöver byta jobb i huvudsak är gjort och nu måste du börja monteringen av hela apparater, sätta varje liten del på plats igen! Gå in exakt omvänd och spåra upp dina steg att sätta alla bitar av mätaren tillsammans igen. Om du kan göra det, då de "trippmätaren fungerar inte" status ändras till "vägmätaren arbetar" status!
Läs mer på:; Hastighetsmätare fungerar inte korrekt, Hastighetsmätare Cable Replacement, Denna metod för reparation fungerar naturligtvis, om villkoret om vägmätaren inte fungerar beror på en dålig planetväxel. Om det finns andra stora vägmätare problem, då är det bästa du ersätta den.

No comments:

Post a Comment