Monday 6 February 2012

Effektiv kommunikation

Verbal kommunikation är en gåva naturen har skänkt endast på människor. Det är verkligen anmärkningsvärt att vi kan förmedla våra känslor via ett ord. Dock är kommunikation ett tveeggat svärd som antingen kan göra eller bryta din affär. Även effektiv kommunikation ofta ger dig massor av framgång, kan dålig kommunikation förstöra din karriär och relationer. Trots detta är det aldrig för sent att börja effektiv kommunikation färdighetsträning. Till att börja läsa några tips om effektiv kommunikation strategier nedan.
Effektiv kommunikation i relationer, relationer och kommunikation är sammanlänkade. I själva verket är det framgång i alla relationer i hög grad beroende av kommunikationen mellan de två parterna. Även i ett förhållande, är det av yttersta vikt att förmedla din sanna känslor för din partner. Men hade svaret på din partner i stor utsträckning beror på hur du förmedlar dessa känslor. Det är viktigt att du lyssnar på din partner och ta hans / hennes punkt beaktas. Förklara din synpunkt klart utan att starta ett personligt angrepp på din partner. Undvik att ta upp tidigare frågor i er diskussion eftersom det tenderar att molnet ditt omdöme och lämnar den viktigaste relationen frågan olöst. Försök också att vara så civila som möjligt och undvika kränkande kommentarer under alla omständigheter. Respektera din partners åsikt och komma fram till en uppgörelse. Om du tror att du skulle kunna säga något som du kommer ångra senare, ta en paus från diskussionen och återupptas först när du har återtagit kontrollen över ditt humör.
Effektiv kommunikation för arbetslivet, kommunikation på arbetsplatsen spelar en viktig roll i ditt yrkesliv. Sättet du talar är lika viktigt som ditt arbete, om inte mer. Du kan vara mindre begåvade, men du borde veta hur man gör en effektiv kommunikation på arbetsplatsen. Dina karriärmöjligheter i en organisation i hög grad påverkas av din kommunikation och relation med andra anställda samt förvaltning. Ingen vill anställa en oförskämd, snobbig person, oavsett hur skicklig han är på sitt jobb. Du måste att vara artig, artig och respektfull när du talar med dina kunder eller någon anställd. På arbetsplatsen kommer du att hitta människor som kommer från olika bakgrunder med olika tankesätt. Det är omöjligt att slå bort det med dem alla. Det är dock möjligt att upprätthålla goda relationer även med dem som du ogillar. Undvik att diskutera kontroversiella ämnen med dem, om du vet att det kan utlösa ett argument. Om du befinner dig mitt i en livlig diskussion, undvika att ta ställning och att erbjuda en neutral åsikt. Inte förolämpa ens de som är mycket yngre till dig. Detta är en av de viktigaste tips för effektiv kommunikation för chefer. När du talar med dina överordnade att du uttrycker din punkt med så mycket klarhet som du kan.
Effektiv kommunikation för lärare, Som lärare du är välsignad med en möjlighet att påverka unga sinnen på ett positivt sätt. Gör bästa av denna möjlighet genom att genomföra effektiv kommunikation. Barn är som svamp, absorbera allt runt omkring dem med apt uppmärksamhet. Därför, för att varje ord som du yttrar kommer vara etsad i deras unga sinnen för evigt. Välj dina ord ordentligt när du talar med barnen. Kroppsspråk spelar också en avgörande roll under kommunikation med barnen. Alltid erbjuda ord av uppmuntran och hopp till barn. Inte förringa eller värre, hota barn som skulle kunna påverka deras psyke för evigt. Använda rå, kränkande språk är uteslutet om du är en lärare. Även om det är bra att vara strikt, är det verkligen inte acceptabelt att vara skrämmande. Som lärare kan du också påverka personligheter dina elever genom att visa effektiva sätt att kommunicera. Presentera dina barn att nöjen i språket genom att införliva ovanliga ord i ditt ordförråd. Men det innebär inte ladda dina samtal med tunga saker som dina barn helt enkelt inte kommer att dechiffrera. Undervisning effektiv kommunikation för dina elever genom sitt exempel själv är en stor sak du kan göra.
Målet om en effektiv kommunikation bör vara att lösa problem och inte att vinna argumentet. Ditt kroppsspråk är en integrerad del av din kommunikation, därför anta lämpliga kroppsspråk samtidigt som man talar. Hoppas dessa tips om effektiv kommunikation hjälpa dig.

No comments:

Post a Comment