Thursday 23 February 2012

Hur att växa Bamboo

Planerar du att odla bambu i din trädgård? Bambu växter hör till familjen gräs Poaceae och underfamiljen Bambusoideae. Detta vedartade perenna vintergröna växt är mycket populär som en dekorativ växt. Den vackra frodiga-gröna blad och upprätt tillväxt är de unika egenskaperna hos en bambu växt. Kan du odla bambu inomhus eller plantera dem i marken eller krukor. De dekorativa bambu krukväxt anses också att ta in lycka. Även om dessa växter växer bäst utomhus, men att vara en tålig växt, kan det växer bra i krukor också. Har du tänkt på växande bambu inomhus, skulle det vara en god idé att lära sig mer om bambu instruktioner anläggning vård. Här är lite information om hur man odlar bambu.
Växande Bamboo, Undrar hur man odlar bambu? Tja, kan bambu vara förökas från rhizomer. Den lilla bambu krukväxter kan även odlas i vatten. Dessa kan odlas utomhus och inomhus. Undrar hur man odlar bambu inomhus? Om du vill använda dem som dekorativa växter, kan du gå till en trädgårdsbutik eller plantskola och få en växt eller köpa friska käppar av bambu. Du kan placera käppar i glas eller keramik behållare. Fyll tre fjärdedelar av behållaren med vatten och lägg det på en plats där de får partiell sön Byt vatten varje vecka. Visst är det en enkel metod, men för dem som vill odla denna vackra växt utomhus, det bästa sättet att växa bambu växer bambu från sticklingar. Här är några instruktioner om hur man odlar bambu.
Välja en sort, Innan jag ger dig instruktioner om hur man odlar bambu, låt mig berätta om bambu sorter. Det finns flera sorter av bambu, därför innebär det första steget att välja en sort som kommer att blomstra i din region. Vissa sorter är igång sorter som är invasiva och sprida ut sina rötter i alla riktningar och andra kallas dunge sorter. Du kan också kolla in dvärg sorter om du inte vill ha en hög bambu. Även bambu är en tålig växt och kan växa i olika typer av jordar och klimatförhållanden, men att veta mer om den idealiska förutsättningar för tillväxten av en bambu anläggning skulle säkert hjälpa dig i växande bambu.
Val av Plantering webbplatsen; Om du växer bambu växt utomhus, leta efter en webbplats som får gott om solljus. Vissa sorter kan växa i partiell skugga också. Det skulle vara en bra idé att ta reda på allt om sorten du har valt. När det gäller jorden är berörda, föredrar bambu en väldränerad jord som är lätt surt. En jord med ett pH på 6 är lämplig för odling av bambu.
Plantering en bambu, Undrar hur att plantera bambu? Att växa bambu från sticklingar, måste du ta sticklingar från den mellersta delen av höga stammar. Se till att dessa inte är mer än tre år. Se till att varje skär har två kompletta internoder och en halv internoden. Den ideala tiden att plantera ett bambu är under våren eller försommaren. När du har förberett marken, ta bambu sticklingar och plantera dem vertikalt med halv internoden över marken. Även tätning toppen kapade ändan med fuktig lera. Om du planterar sticklingarna i en container, se till att storleken på behållaren är tillräckligt stort för att rotsystemet eftersom plantan växer. Se till att du vatten sticklingarna ordentligt. Aldrig över vattnet anläggningen men se till att marken förblir fuktig. Vatten om bladen verkar vara curling. Eftersom bambu är ett snabbt växande växt, groning och rot utveckling kommer att ske snart.
Gödning och mulching, Applicera ett gödselmedel med hög kvävehalt. Detta kommer att fylla på jord och främja en sund tillväxt av anläggningen. En annan viktig aspekt när det gäller vård av bambu växter är mulching. Detta för att hålla jorden fuktig och skydda rötterna under svåra väderförhållanden. Under vintrar, bör du sätta en fysisk barriär för att ge skydd mot kalla vindar. Du bör också beskära växten och ta bort döda grenar. Putsning utlöpare kommer att uppmuntra ny tillväxt.
Så var det en del information om hur man odlar bambu. Nu när du vet hur man odlar bambu kan du göra denna vackra växt en del av ditt hem. Så vad väntar d Använd dessa bambu växer tips och använda denna anläggning för att förbättra din heminredning.

No comments:

Post a Comment