Thursday 6 October 2011

Aktivt lyssnande Färdigheter Övningar

"Han / hon bara inte lyssnar!" Hur många gånger har du hört par lament om detta? Oräkneliga ... eller hur? Jag är säker på du har. Men varför stanna vid par? Om du tittar på de finare trådar samhället kommer du att upptäcka att "inte lyssnar" är oftast tvistefråga i de flesta relationer. Oavsett om det är anställd-arbetsgivare eller mor-dotter eller som jag nämnde, ett par som romantiskt är inblandat. Så, varför det nödvändigt att ha förmågan att lyssna aktivt? Av det enkla skälet att utlåningen ett öra till någon, gör personen känner dig välkommen och viktig och att leder till en person att bli närmare den andra.
Återigen, om du tar ett exempel på arbetskraften, uppvisar aktivt lyssnande färdigheter, kommer att hjälpa människor att bli mer mottagliga för förändring idéer etc. Den allmänna etos arbetsplatsen kommer att bli mer genial eftersom du visa effektiv lyssnar tekniker. Därför produktionen och utbudet kommer att bli mer på grund av aktiv kommunikation. Det är därför som att lära sig några aktiva lyssnande övningarna blir viktig.
Aktivt lyssnande Skills - Övningar och Techniques
Det finns flera övningar utvecklar förmågan att lyssna och det är nödvändigt vi lär dem. Dessa aktiva lyssnande övningar kommer att hjälpa människor att bli bättre på mellan personlig och inom personliga färdigheter. Utveckla förmågan att lyssna aktivt blir lätt om du håller några tips i åtanke. Dessa kommer att dubbla upp som förmågan att lyssna aktivt övningarna, så ta del av dessa effektiva förmåga att lyssna övningar
Var aktiv; När du har en konversation med en person lyssna på dem. Som i inte degradera sina röster till en avlägsen chattare i bakgrunden medan du tycker om livsmedelshandeln i ditt sinne, men egentligen lyssna! Förstå vad de säger.
Don't Interrupt; Avbryt inte när personen talar. Låt dem avsluta sina idéer och tankar. Avbryta någon och skjuter med ditt idéer, är en tydligt tecken på att du inte lämnar någon vikt vid vad de säger. Inte bra.
Ställ frågor, när du är i tvivel, ställa frågor. Återigen, se till att du inte avbryter när personen gör en viktig punkt. Vänta på ögonblick att ställa en fråga. Låt konversationen flödet. Att ställa frågor visar den andra personen att du verkligen lyssnar på dem. Att du verkligen vill förstå vad de säger.
Hålla ögonkontakt, det är mycket viktigt att ha ögonkontakt. Låtsas att du lyssnar på någon och har en inglasad uttryck i ögonen, nu hur bra är det att göra? Inte bra. Du kanske tror att du är dölja din tristess bra, men du verkligen inte. Upprätthålla ögonkontakt är mycket viktigt för att lyssna.
Ge feedback; Om någon talar och du lyssnar till dem, ge dem feedback i form av ljud eller kommentarer. Det behöver inte vara en återkoppling insköt with tillrop men en enkel "m hm" kommer också att räcka.
Sammanfatta; Detta är en mycket bra aktivt lyssnande färdigheter motion att följa, närhelst en person talar, lyssna på dem i sådant sätt att du kan relatera till vad de har sa och säga något tillbaka till dem. Det visar att ni verkligen lyssnat. Att få denna rätt närhelst de är gjort med gör sina punkt, sammanfatta vad de sa för dig och upprepa det till dem. Det kommer att visa dem att ni lyssnat och om du har gjort ett misstag någonstans, kan de rätta dig.
Skaka Yourself upp; Om du verkligen lyssnar till denna person (lyssnar aktivt, fullständigt förståelse), då du kommer hamna känsla trött, speciellt om det är en föreläsning av något slag. Detta eftersom det är en aktivitet som kräver att mentalt inblandade. Om du upptäcker att du får rastlös och det finns chanser som du kanske avdrift, skaka sedan dig upp och ändra dina kroppsspråk. Och med det menar jag byta positioner, gnugga händerna, palm dina ögon. Dessa är några av det mest effektiva aktivt lyssnande övningar.
Re-skriva; Denna är ett bra sätt att anta att undervisa förmåga att lyssna övningarna till sig själv och lära aktivt lyssnande verksamhet. Det fungerar speciellt om du är på ett seminarium eller föreläsning, men det kan formas i normala konversationer också. Varje gång en person talar och du gillar något, skriva ner det. Om inte omedelbart, så snart du kan. Det kommer att hjälpa dig minnas vad de sade bättre och när du möter dem nästa och upprepa punkt kommer de att mäktig imponerad och verkligen rörd.
Läs mer på:; Effektiv Lyssnande på arbetsplatsen; Lyssnande Skills för Barn; När du följer dessa aktivt lyssnande färdigheter övningar och bringa aktivt lyssnande kunskaper i praktiken märker du en förändring. Folk kommer att börja respektera dig mer och du kommer att upptäcka att folk är bättre lyssnare i tur när du talar. Så som jag ser det, är det ett vinn-vinn situation vilken dag som helst. Så får den och inte ge upp förrän du behärskar dessa aktiva förmåga att lyssna. All lycka!

No comments:

Post a Comment