Sunday 30 October 2011

Bordsskick och Etiquettes

Får du nervös vid formella middagsbjudningar undrar när att äta vad och hur? Har du fumla när man har klara ett livsmedel som till en person som sitter på motsatt slutet av tabellen? Oroa dig inte! Läs denna artikel om bordsskick och Etiquettes för barn och vuxna, och märker skillnaden på dig själv!
Så du har blivit inbjuden till en semi-formella middag parti på en av dina kollegas hem. Inget att fret över. Följ bara dessa enkla riktlinjer för bordsskick och Etiquettes och du vind dig igenom kvällen!
Bordskick och Etiquettes: Innan; Dessa är några mycket sunda förnuftet att man bör komma ihåg innan själva middagen eller fest.
Bekräfta Ankomst: Din värdinna kommer definitivt vill veta, säkert, om du kommer att gå på festen eller inte. Så det är god ton att informera henne i förväg om du kommer att gå. När du säger att du ska, se till att du gör. Om du inte dyker upp, kommer det skapa ett dåligt intryck av dig inför alla dina kollegor, att inte tala om jobbiga känslor med värdinna. Vid en nödsituation, gör det till en vana att artigt låta värdinnan veta att du måste sjunka.
Bordsskick och Etiquettes: Under; När du är på plats, kommer dessa enkelt tips på fina middagar Etiquettes hjälpa dig genom kvällen.
Anländer Tidpunkt: "Att göra en entré" är bra om du är en rockstjärna! Det är inte acceptabelt beteende att anlända sent när inbjuden till någons hem. Det finns människor väntar på dig och de kan få missnöjde om du hålla dem från sina måltider. I fall du kommer att fördröjas någon anledning informera värdinnan om det så att hon kan göra nödvändiga ändringar i planen.
Gift: flesta människor gör väcka en liten gåva till värdinnan när de anländer. Vin, blommor, choklad är några av de vanligaste gåvorna middag. Om du vill ta dem det är bra, men inte bli upprörd om dina blommor inte sätta i en vas omedelbart eller ert vin / choklad inte serveras på festen. Därför är det säkrare att ta något värdinnan kan använda senare. En gåva korg med blandade godsaker är en av de säkraste spel.
Vid bordet: Nu för huvuddelen. Bara läsa dessa enkla att göra och dont's för en "händelselösa" middag!
Do's:; sitta efter värdinnan sitter. , Ha en bra ställning. ; Vik ut servetten och lägg den i ditt knä. ; Kontrollera din mobiltelefon är på tyst och / eller vibrera läge. Svara på telefonsamtal under en måltid är oartigt. ; Om vin är avtjänar, men du inte vill att några, artigt nedgång genom att placera handen över glaset när det är din tur att serveras. , Tack den person som sköter du, efter varje servering. , Vänta tills alla vid bordet serveras, först då börja äta. , Klipp endast så mycket mat som du kommer att sätta i munnen. ; Sätt små portioner av mat i munnen och stäng munnen samtidigt tugga. ; Ät långsamt. Det är en fest, inte ett ätande konkurrensen. , När de ombads att passera en maträtt, plocka upp det och placera den på bordet för din sida. Sträcker sig över att passera mat är oförskämt. , Dont's:; Sitt i en slouched position. ; Tala högt vid bordet. ; Ropa om du inte vill någonting delges. ; Det oartigt att den person som sköter dig. , Börja äta så fort maten serveras. ; Ät din mat så snabbt att det kan verka som du aldrig har lagt ögonen på maten innan! , Göra höga äta ljud och tugga med munnen öppen. ; Snyt dig, eller rapa vid bordet. ; Högt meddela att du behöver gå till badrummet. Bara säga artig Ursäkta mig. ; Smoke vid bordet. , Spela med silver-eller maten. ; Bordsskick och Etiquettes: Efter; Tacka Värdinna: Efter äta, göra det en punkt tacka värdinna för härlig måltid. Hon tillbringade nog hela dagen förbereda sig för det och gratulera henne kommer att göra sitt leende.
Lämna vid lämplig tidpunkt: Allmänhet, efter en måltid är över, kaffe serveras. Detta betyder också att middagen har kommit till ett slut och att gästerna kan känna fri att lämna. Ta det som din kö och lämna när du tycker det är lämpligt. Inte dröja för länge, om du inte är säker på att värdinnan inte kommer ihåg.
Nu, vad tror du? Är inte dessa bordsskick och Etiquettes så lätt att lära och förstå? De flesta av dem är bara sunt förnuft så att du förmodligen är nästan där redan. Så sätt igång och har en underbar och välridna middag!

No comments:

Post a Comment