Monday 10 October 2011

Hur många nycklar finns på ett piano

Det sägs att i år 1709, en italiensk cembalo maker heter Bartolomeo Cristofori uppfann de "pianoforte" i huvudstaden i Toscana, Florens. Detta nya musikinstrument hade en träram som en cembalo och ett unikt tangentbord mekanism. Detta tangentbord var mycket lik den klavikord. Under det senaste 300 åren har pianoforte genomgått många förändringar. Formen, funktionalitet, utseende, design och ljud har ändrats i dagens version av pianot. I denna artikel ska vi täcker en del information om hur många nycklar på ett piano.
Layout of Piano Keys; Innan, vi besvara frågan, hur många tangenter är på piano, låt oss förstå layout dessa tangenter. Detta kommer att hjälpa oss att förstå svaret relaterade till hur många nycklar på ett piano bättre. Den moderna pianoklaviaturen grundades först medeltida Europa under 13th talet. Det hade 12 grundläggande anteckningar med en upprepning av svarta och vita tangenterna. Under de tidiga stadierna av piano, det fanns inga svarta anteckningar genomföras ännu. Därför bestod pianot tangentlayout på endast sju grundläggande anteckningar. Sedan efter många, många långa år, var keyboardister äntligen möjlighet att besluta om och genomföra det antal toner man kan spela på piano. Således Idag finns 7 ¼ oktaver, dvs sju vita anteckningar och 5 svart anteckningar till en oktav. Detta har gjort att lära sig spela piano så lätt att du kan lära dig pianot med hjälp av nybörjare pianot noterna.
Så många nycklar finns på ett piano?, Låt oss dela upp frågan om hur många nycklar finns på ett piano i två delar: hur många vita tangenter är på piano och hur många svarta tangenter på ett piano. Svaret på den första frågan, hur många vita tangenter är på ett piano, är 52. 36 fÃķrtecken eller kors-och är svaret på frågan hur många svarta tangenter på ett piano. Genom att lägga svaren av dessa frågor får vi svar på vår inledande frågan hur många nycklar på ett piano. Svaret är 88 tangenter på ett piano. Inledningsvis fanns bara 60 tangenter i piano precis som cembalo. Som tonsättare började spela instrumentet mer och mer, började de att utveckla olika toner. Som musiken spelas på, fick piano komplicerade och fler nycklar lades till det. Sedan, under den 19: e talet hade pianot 85 toner som gick upp till A. Slutligen fanns det tre toner la på toppen. Således alla pianos har generellt 88 tangenter.
Det finns dock några undantag till allmänna antalet av 88 nycklar. De två Bösendorfer pianos har mer än den normala 88 tangenter. The 7'4 två Bösendorfer piano 225 har 92 nycklarna och 9'6 två Bösendorfer piano 290 har 97 nycklar. De två Bösendorfer Imperial Grand piano har 97 tangenter som täcker en kompass på 8 oktaver C till C. Dessa tangenter har en annan efterbehandling från den vanliga nycklar. Det här hjälper dig undvika att spela dem av misstag under ett skäl. The halvton nycklarna finns i vitt och Fulltone nycklar är i svart. Den "Cottage piano 'som har saknade toppen och botten oktav, hos den normala 88 nyckeln piano har totalt 64 nycklar. Pleyel, ett företag som grundades i Paris, Frankrike år 1807 som nu är Schimmel Piano Co idag, hade en gång byggt en dubbel flygel. It hade 2 pianon i ett fall med en tangentbord på båda sidor. Detta piano, därför hade 176 nycklar.
Det finns omkring 220 strängarna på en pianoljud med 88 nycklar. Detta innebär att varje not har tre svider i diskanten. Det finns två strängar i tenor och del av bas. One sträng i mycket låga basen. Den genomsnittliga spänning ett stål piano sträng är ungefär £ 160 med en 15% ökning på bassträngarna. De olika pianos har olika vikt på följande sätt:; Baby Grand 4 "11 - 240 kg ungefär, konsertflygel 9" - 490 kg ungefär, Small upprätt 3 "8 - 184 kg ungefär, stora upprätt fyra" 2 - 215 kg ungefär: Denna leder oss till lära annan viktig piano faktum. Den största pianot någonsin gjort var genom Challen England. De gjorde en 11 "8 långa piano år 1935 för Silver Jubilee av George och Maria. Detta piano vägde ungefär 1 och en ton kvartal. Det hade kombinerad dragspänning av strängarna som innebar över 30 ton.
Detta var en del information relaterad till frågan hur många nycklar på ett piano. Jag hoppas denna korta artikel har hjälpt besvara er fråga. Så nästa gång du sätter dig ner för att spela lite piano musik, se till att räkna dina nycklar på piano som 88 tangenter.

No comments:

Post a Comment