Sunday 9 October 2011

Bee Balm Plant

Om du undrar vad som är en Bee Balm växt, så här är några detaljer. The Bee Balm Plant, som klassificeras som Monarda Didyma, finns i rosa, röda och vita färger. Bee Balm växter är kända som Örtartade perenner. Örtartade växter är växter som har icke vedartade stammar. En perenn växt en växt som överlever vintern, även om dess tillväxt över marken dör. The Bee Balm har kronblad formade som spikar, vilket är vad som gör dem unika och vackra. Denna anläggning hör till prägla familjen och dess blommor och blad har en mintig doft. Följande är några av dess egenskaper.
Egenskaper hos Bee Balm fabrik, Bee Balm anläggningen är inhemsk till östra Nordamerika. Den växer i tidig till sen sommaren och når en höjd på 2-4 meter. Denna anläggning kräver god solsken och växer bra enligt ett full sol. Det kräver fuktig och väldränerad jord för tillväxt. Bladen och även blommor av Bee Balm används till att göra te. Te kan göras från färska samt torkade Bee Balm växter. Dessutom, kolibrier fjärilar och bin lockas till Bee Balm anläggningen på grund av sin doft och nektar. Anläggningen växer och sprider snabbt, så det kräver massor av utrymme att växa.
Hur man odlar Bee Balm Växter; För rätt Bee Balm plantering bör Bee Balm planteras på en plats där det finns partiell till fullt solsken och bra luftcirkulation. The Bee Balm bör planteras under våren eller hösten och utrymme på minst 1 till 2 meter bör upprätthållas mellan varje växt, eftersom det sprider sig mycket snabbt. En 12 till 15 inches djupt hål ska grävas för att plantera Bee Balm. Blanda lite kompost medan plantera Bee Balm. Placera sedan anläggningen i hålet, täck lätt med mark och vatten nog att fukta jorden. Vattna inte för mycket. Använd 10-10-10 garden gödselmedel i små mängder för att ge näring anläggningen.
Bee Balm Plant Vård, Det är viktigt att ge Bee Balm med gott om utrymme att växa och sprida. Dessutom växterna måste delas med några år på våren, för att förhindra dem från att bilda en intrasslad röra. Applicera ett lager kompost varje vårmöte tillsammans med en 2-tums lager kompost att behålla fukt. På hösten, beskär växten ner till en tum eller två ovanför marken. Under tillväxten Bee Balm, kom ihåg att den behöver skyddas från mjöldagg. I de fall det dukar mot mjöldagg och sedan trimma anläggningen ned till markytan. Deadheading kan också göras för att orsaka Bee Balm att åter blomma. Deadheading innebär att ta bort det använda blommorna för att främja ny blomning. Bläddra genom bee balsam omsorg för mer information.
Bee Balm bruk; Bortsett från deras estetiska värde, Bee Balm blad och blommor används för att göra te. Bee salvor som har röda blommor är allmänt känd som Oswega te. Den doftande olja från Bee Balm används för att behandla hudutslag, klåda och infektioner. Den kan också användas för befrielse från feber, illamående, huvudvärk och halsont. Dessutom är de krossade bladen på Bee Balm används för att behandla BISTING sår. Det är därför namnet för denna anläggning.
Vi kan alltså se att denna blomma är verkligen mångfacetterad. Det är en av få växter som kan odlas som örter, har en estetisk överklagande och är enkelt att växa och underhålla. Alla som älskar blomväxter är säker ha en Bee Balm Plant i deras trädgårdar; Bee Balm vara en evigt växande plantan, fortsätter att lägga till skönheten i din trädgård länge.

No comments:

Post a Comment