Friday 21 October 2011

Generator Test

En generator är ett av viktigaste komponenten i bilen, eftersom det spelar en avgörande roll för påfyllning av batteriet kontinuerligt. Även bilens batteri är den primära kraftkällan av olika elektroniska komponenter ur bilen, som tillskrivs den kraft på den inte är tillräcklig i ett långsiktigt. I ett sådant scenario vänder generatorn sig vara en välsignelse i sig som det omvandlar mekanisk energi som produceras i bilen för elektrisk energi i form av växelström. Liksom alla andra elektromekaniska enheten i bilen, kan även generatorn utsättas för en rad problem. I sådana förhållanden kan vara väl förtrogna med grunderna i generatorn testförfarande visa sig vara till stor hjälp vid diagnostisering av några sådana problem bil generator.
Så här kontrollerar Car Generator?; En bil generator kan testas medan motorn är igång, liksom när den är avstängd. Ett av det enklaste metoden för bil generator testa när motorn är avstängd, är att kontrollera att bältet som vänder generatorn remskiva. Helst ska det ha inte en slapp mer än en tum, när man trycker höger i mitten med ett finger. Om detta problem inte uppstår, kan du justera bara generatorn och flytta tillbaka den längre in i fästet för att öka spänningen. Du kan också kontrollera att bältet när motorn är på genom att observera om bältet fungerar korrekt eller inte. Om bältet inte körs rakt eller om det saknas remskivan är det ett tecken på en utsliten bältet och där du skulle vara inget annat val än att ersätta generatorn bältet. Måste du vara lite försiktig när du genomför detta, särskilt om du bär löst sittande klädsel eller alla smycken. Läs mer på hur man kan kontrollera generatorn.
Generator Provningsförfarande: Med en voltmätare; vad det gäller att generatorn testning medan motorn är på, kommer du behöva en volt meter. Ett av viktigaste generatorn testutrustning har voltmeter två kablar sondera ut från den. Den positiva en färg är röd medan den andra är svart i färgen. Nästa steg är att hitta det röda terminalen kontakten på baksidan slutet av generatorn. För att kontrollera den nuvarande, måste du röra den positiva röda kabeln till terminalen kontakten. Medan du håller den röda kabeln i kontakt med den röda anslutningen, ta den svarta kabeln och jorda den på en mutter eller bult på bilen ram. Helst där du jorda svarta kabeln ska vara en vanlig metall, utan färg. En viktig sak att tänka på när de utför förfarande generatorn testning med en volt mätare är att du aldrig ska jorda kabeln på generatorn i sig. Om du inte får den behandlingen om volt meter, det finns chanser att du inte har rört eller jordade respektive kablar som behövs. Perfekt läsning skulle vara en ca 14 volt eller mer när motorn är på. Om avläsningen minst 14 volt, detta innebär bara att generatorn inte ger önskad mängd ström. I så fall kanske du måste ta till professionell hjälp för att avgöra om problemet uppstår på grund av lösa ledningar eller om du behöver gå till en generator förändring.
Mer information om problem bil generator:; Generator Felsökning; Bad Generator symptom, Hur du ändrar ett generator, här var kort om hur du testa bilen generator, och diagnostisera diverse problem bil associerade med den. Att bli medveten om dessa enkla åtgärder generator testning kan se till att de olika bilbatteriet problem som du sannolikt kommer att drabbas hålls på avstånd. Än viktigare, du varken har att svettas ut driva bilen hela vägen till garaget eller tömma fickor för något du enkelt kan göra själv hemma.

No comments:

Post a Comment