Saturday 15 October 2011

Takkupor på hus

Takkupor på hus är ett vanligt inslag på många amerikanska hem. De var ursprungligen uppfanns av en fransk arkitekt Francois Mansart. Takkupor är små, utstående strukturer byggda på sluttande tak på hus. Förutom vara en innovativ aspekt av hem inredning, de skapar några ytterligare utrymme och takhöjd, och även öka ventilationen och belysningen i vindar och övre rum. Takkupor är användbara om du tänker skapa ett livsrum i vinden. Takkupor kan också ses som fönster som har egna taket och förlänga på de större, övergripande husets tak. De kan avsevärt förbättra det estetiska i ditt hus. Här är några av de typer av takkupor.
Typer av vindskupor
Dormer stilar kan ha många olika former, som alla kan komplettera arkitekturen i ett hus. Några av de vanligaste typerna av takkupor nämns nedan.
Gaveln Dormer: Denna vindskupor är formad som ett gavel. Den består av en sadeltak med en gavel i varje ände. Det går bra med den amerikanska koloniala, Colonial Revival, Federal, georgiska, Queen Anne och engelska Tudor stilar hus.
The valmat Dormer; Den här typen av vindskupor utmärks av dess tak som har tre sluttande sidor. Dormer är skyddat från sidorna med det sluttande taket som liknar ett pekade mössa över Dormer. Det går bra med klappersten, Prairie och franska eklektisk stil hus.
Skjulet Dormer, Skjulet vindskupor på husen har en enda hyvlat, sadeltak. These takkupor är inte samma tonhöjd som den huvudsakliga taket och kräver olika yttertaksplåtarna. De går bra med engelska Tudor, konst och hantverk, Bungalow och holländska koloniala stilar hus.
Det platta taket Dormer; Som namnet antyder, tak vindskupor har ett platt tak. These takkupor är lämpliga när vinden utrymmet är inte särskilt hög.
Den infällda Dormer, Den nedsänkta eller infällda Dormer, ligger en bit under taket på huset. This vindskupor ser gott på små tak, eftersom den inte sticker ut som de flesta andra typer.
Ögonbrynet Dormer, Denna typ av vindskupor saknar vertikala sidor och består av endast en böjd tak. Det är också in i taket och ser ut som en halv-öppet öga. Det är en egenskap av klappersten arkitektur.
Punkter att komma ihåg samtidigt som man bygger vindskupor, Dormers bör smälter väl in i den övergripande strukturen och utformningen av huset. En enorm vindskupor på en liten hus eller en mycket liten vindskupor på en stort hus kommer definitivt inte att skapa en mycket bra bild. Så, i händelse av takkupor, korrekt storlek och proportioner materia mycket. ; Dormers bör inte upptar mer än halva bredden på taket, på vilket den är byggd. ; Dormers bör placeras något lägre än halvvägs taket. Detta är nödvändigt eftersom åsar i vindskupor bör vara lägre än den huvudsakliga åsen i huset. , Taket på Dormers bör följa samma stil som den viktigaste taket. , The takkupor bör vara mindre än fönstren på väggarna nedan för att skapa en estetiskt korrekt struktur. ; Vid försök att öka bostadsyta i hemmet, mest ekonomiska alternativen är vindskupor på hus. Kostnad för vindskupor tillägg är mycket mindre än någon annan typ av hem tillägg, eftersom ingen extra grävning eller stiftelse arbete krävs. Takkupor är en utmärkt sätt att lägga till en ny dimension hem till dig. De är mycket användbara i att skapa små bostadsutrymmen som kan ge en bra bild, samt lite lugn och ro, och samtidigt, förbättra utseendet på ditt hem.

No comments:

Post a Comment