Saturday 22 October 2011

Typer av Äpplen

Äpplet Anläggningen är känd för att ha sitt ursprung i Kazhakastan. Från Kazhakastan, Apples spridit sig till olika delar av världen. Till skillnad från de större äpplen i dagens moderna, är en typisk äpple frukt liten nog att passa i handflatan. Historien om frukt äpple kan spåras tillbaka till järnåldern. Detta odlas frukt är känt för att ha mer än 7.500 sorter. Låt oss förstå mer om äppelsorter och deras användningsområden genom följande artikel.
Olika typer av äpplen
De olika typerna av äpplen som beskrivs i artikeln bör hjälpa dig att förstå mer om dem. De olika typer av äpplen, som nämns nedan, ha olika användningsområden, även deras specialiteter förklaras i följande punkter.
Red Delicious Äpplen: Detta äppelsort har en djup röd färg och tjock hud. Äpplet hud är bitter i smak och sina ätliga delen har en krispig konsistens. Denna populära sorten är att föredra framför lokala sorter som jordbrukarna. Till skillnad från den rundare sorter, de röda goda äpplen är tunnare. Det är bäst ätas när i rått skick. Man ska inte använda denna äppelsort för bakning.
Honung Crisp äpplen: Det är en av de olika typer av äpplen med söt smak och krispiga i ätbara delen. Jordbrukarna har börjat odla här äpplet sort från 1990-talet är det en sort som produceras genom att korsa Macaun och Honeygold sorter. Bortsett från söt-äta, finner detta äpple dess användning i sallad, bakning, såser och många andra rätterna.
Granny Smith-äpplen: Den sötma och syrlighet på Granny Smith äpplen är välbalanserat och det är också en av deras specialitet. Dessa gröna äpplen är slitstarka och behåller sin fräschör hela sjöfarten resan. Det är möjligt att lagra Granny Smith-äpplen i ca 6 månader i kylrum. Det är en av de olika typer av äpplen som används för färskt att äta. The äppelmos gjorda av denna typ anses vara mycket bra.
Ambrosia Äpplen: I British Columbia, är Ambrosia anses vara en av de populära typer av äpplen. Ambrosia var upptäcktes på 1990-talet årtiondet på en Cawston BC fruktträdgård. De doftande arom och söt honung smak av Ambrosia gör den till en av de bästa äpplen för att äta. Dessutom stänger den skurna skivor av äpplen som inte brun snabbt. Även matlagning, Ambrosia äpplen kräver mindre mängd socker på grund av den höga halten av naturliga socker finns inuti dem.
Golden Delicious: Företaget heter Stark Brothers heter denna äppelsort. The Red Delicious Apple som är döpt av samma företag är lite mindre sötare än Golden Delicious. Saftigt fruktkött och skarpa konsistens är en av specialiteterna av Golden Delicious. Golden Delicious är rundare och fetare än Red Delicious och anses vara bra för småätande. Sedan har Golden Delicious en fast struktur, bakning blir det lätt.
Schweiziska Gourmet Äpplen: Känt av ett alternativt namn Arlet, Schweiziska Gourmet är bra på färskt att äta och också för de olika recept äppelpaj. Denna Apple produceras som ett resultat av korsning mellan Ida Röd och Golden Delicious äpplen. Dessa gula-gröna äpplen är mellanstora stora. Krispiga ätliga delen är gräddvitt i färg.
Spartan Äpplen: Den spartanske äpple är populärt känd som en av de bästa allrengöringsmedel typer av äpplen. Denna Apple kännetecknas av en white-krispig ätliga delen och en djup röd hud. Den söta smaken syrlig av detta äpple gör den till en barnens favorit. Det saftiga och krispiga äpplen spartanska utvecklades under 1920-talet i Summerland BC.
Empire Äpplen: The Empire Apple tillverkats i 1960 från Red Delicious och McIntosh sorter. Dessa äpplen ha en grön bakgrund färg nedanför röd. Empire Apple är inte bara en fräsch äta frukt, men också betraktas som bra för matlagning, bakning, frysning och också för att göra såser.
Typer av Äpplen List
Här är en lista av olika äppelsorter. Namn på olika andra sorter än de som nämns ovan presenteras.
, Arkansas BlackAshmead s KernelAustin Apple, Bailey SweetBlenheimBlue Pearmain, Bramley's SeedlingBraeburnCalville Blanc, Chestnut CrabConnell RedCortland, Cox Orange PippinCameoChieftan; DuchessEgremont RussetEgremont Russet, FortuneFiresideGala, Golden HaralsonGravensteinGolden Russet, Golden EarlGold RushHolstein, HazenIda RedJefferies, JonagoldJonathanKandil Sinap, KeepsakeLondon AppleMaiden s Blush, MutsuMollie s DeliciousMalinda; MargilNectarappleNorthwestern Grönare, Northfield BeautyOzark GoldPineapple, Pecks PleasantPrairie SpyPaula Röda, rosa PearlRed BaronRed Rom, Red WealthyRegentRambo, RedfreeSnowSweet Sexton, SmokehouseSponselliSugar Shack, Summer RamboScarlet O 'HaralsonTwenty Uns; TigerWinesapZabergau Reinette
De olika typer av äpplen beskrivs och tog värvning i artikeln bör bidra till att ge en uppfattning om de olika typerna. En lista av äpplen som inte ingår i beskrivningarna är också presenteras ovan.

No comments:

Post a Comment