Monday 10 October 2011

Kummin Vs malen spiskummin

Som vi alla vet, är spiskummin ett mycket viktigt krydda detta är en viktig ingrediens i Sydostasien matlagning, särskilt indiska köket. En kryddig curry eller en skål med mexikanska chili kommer aldrig smaka lika aptitretande inte detta aromatisk krydda. Spiskummin är de torkade frön av en blommande växt som blommar varje år och tillhör persilja familjen. Det är starkt aromatiska och har en lätt bitter smak med en nötaktig smak. Spiskummin frön finns i tre färger, svart, gult och vitt med svart är den mest använda. Kummin frön är livsmedelstillsatser, som också används för att tillföra en distinkt och komplex smak med vissa höga ostar slut gourmet. Några recept kräver malen spiskummin som bereds av kummin. Här kommer vi att diskutera alla om kummin vs malen spiskummin.
Kummin Vs malen spiskummin: Explained
Spiskummin frön har ett randigt mönster och båt formad that smalnar i båda ändar. De är skarp och lite bitter en ganska kraftig smak. Eftersom det är en ganska kraftfull krydda, bör det användas sparsamt i rätter som för mycket av kummin kan övermanna hela skålen. Det bör förvaras i lufttäta behållare och placeras i ett svalt och torrt ställe som ditt skafferi borta från solljus. Kummin kan lagras på detta sätt för upp till sex veckor på detta sätt och kan användas helhet för härdning lins disken eller andra för smaksättning soppor och grytor. Det bästa sättet att använda hela kummin är att torka rosta fröna i en kastrull att lyfta fram dess unika smak och arom. Torr rostning spiskummin frön kommer att bidra till att frigöra oljorna i frön och därmed det kommer att intensifiera smaken. Om du ska använda kummin för härdning, sedan måste du först torka steka kummin. Ta sedan en liten kastrull och värm lite vegetabilisk olja. När oljan har precis börjat rökning, ta bort pannan från värmen och stek spiskummin med andra hela kryddor som senap och bockhornsklöver. Häll olja tillsammans med kryddorna i your soppor och grytor att ge en helt nya smaken dimension till den.
Marken kummin och frön ingrediens kan föras in de flesta butiker men det är bäst att jorda några av dina egna från kummin. Malen spiskummin har en mycket intensiv nötig smak och en liten mängd räcker långt. Malen spiskummin bör också förvaras i lufttäta flaskor borta från värme och solljus. Malen spiskummin lagrar inte liksom frön kummin och du kan hålla dem i upp till 6 till 8 veckor. Efter detta malen spiskummin börjar förlora sin smak och arom och därmed blir sluta värdelös som en krydda. Så detta var information om kumminfrö vs malen spiskummin.
Converting kummin till Ground Spiskummin
Ett av fördelarna med kummin vs mald kummin är att marken spiskummin kan användas för smaksättning soppor och curryrätter och lite mald kummin är tillräckligt för en maträtt. Det är en bra idé att slipa din egen spiskummin från kummin och här är förfarandet. För tillverkning av malen spiskummin du behöver för att värma en stekpanna på hög värme. Nu stek kummin frön i stekpanna på svag värme genom omrörning det kontinuerligt med en träsked. När kummin ändrar färg för att en mörkare nyans och du får en mild doft överföring fröna i en skål. Se till att inte över rosta spiskummin eller kommer det att bli bittert. Då rostade kummin har svalnat slipa dem i en mortel tills du får ett mycket fint pulver konsistens. Läs mer på; Kummin förmåner, kummin utsäde ersättning; Så det här var några av uppgifterna om kummin frön vs marken kummin. Some spiskummin hälsofördelar är dess förmåga att förbättra matsmältningen och förhindra gasbildning. Utöver detta kummin frön kan hjälpa till att bota magont och halsbränna och dess olja fungerar som ett lugnande medel för att bota insomnia. Det finns således många fördelar att konsumera kummin frön förutom sina kulinariska användningsområden. Oavsett om du använder hela kummin eller malen spiskummin, har denna krydda förmåga att förbättra smaken av din maträtt.

No comments:

Post a Comment