Sunday 30 October 2011

Trädgårdsskötsel Tekniker

Bruket att trädgårdsarbete handlar odla / uppfödning växter för konsumtion, medicinsk användning och prydnadsväxter. Små buskar, örter, gräsmattor och några få stora plantor / träden är typiska inslag i en trädgård. Frukt fruktodlingar (oftare druvor) hanteras i något större trädgårdar. Trädgårdar kan vara specialiserade (vilket hus bara en gröda / växt) eller diversifierade (med en variation av grödor). Med införandet av olika grödor i trädgårdar och förändring av yttre förhållanden (klimat, topografi, markförhållandena, tillgången på vatten, etc), trädgårdsarbete tekniker genomgå många förändringar. Låt oss ta en titt på de olika tekniker som används i trädgårdsskötsel.
Trädgårdsarbete tekniker kan delas in i två kategorier dvs., Ekologiska och intensiva trädgårdsskötsel tekniker. Egentligen finns det många olika sätt som trädgårdsarbete tekniker kan klassificeras, men tar ovanstående klassificering plats på kriteriet om utrymme utnyttjande och "gröna" tekniker som används. Därför skulle det också hjälpa oss att avgränsa de särskiljande egenskaper (inklusive för-och nackdelar) av intensiv och ekologisk trädgårdsskötsel.
Organic Gardening Tekniker
Grundtanken eller begreppet ekologisk trädgårdsskötsel är främjandet av naturliga mångfalden och förbättra den biologiska cykler. Konstgödsel och bekämpningsmedel inte används i ekologisk trädgårdsskötsel tekniker.
De olika begrepp relaterade till ekologisk trädgårdsskötsel bättre kan förstås med hjälp av punkterna nedan. ; De anläggningar som skall väljas för odling i en viss jord bör vara väl lämpade och ha tolerans för torka. Härdiga växter klarar att överleva på lång sikt. , Istället för att öka kostnaderna genom att köpa kemiska bekämpningsmedel bör man välja motståndskraft mot sjukdomar arter. ; I ekologisk trädgårdsskötsel, rekommenderas det att inte bruka jorden djup. Det tar bort de positiva organismer jord. ; Gödsel ska användas för att berika jorden, måste förberedas från blad av grönsaker, trädgårdsväxter och köksavfall. ; För att genomföra mulching, bör man undvika att använda polythene ark. Rötter av buskar och strimlad skäller kan ge ett bra skydd mot värme, vilket i sin tur hindrar avdunstning av vatten. ; Bortsett från komposten gjorda med blad frukt och grönt och andra växter trädgården kan organiska material såsom barr och torv användas för att förbättra strukturen på jorden. ; För att kunna använda mask kompostering är ett annat sätt att gå grön. Denna form av kompost är beredd med hjälp av daggmask. ; Daggmaskar och andra sorters maskar som röda wigglers vitt maskar, etc. matas med organiskt material som t.ex. löv, köksavfall och liknande material. Dessa material behandlas av maskar för att producera vermicast. , Vermicast är en rik organiska gödningsmedel och som ger näring åt växterna utan att orsaka någon form av biverkningar. Läs mer om kompostering. ; Intensiv Trädgårdsskötsel Tekniker
Tanken intensivt trädgårdsarbete fungerar enligt principen att göra maximalt utnyttjande av utrymmet. De tekniker som förts in i denna form av trädgårdsarbete är inte bara används för att bättre utnyttja rymden, men också för att få kvalitet avkastning med minsta arbete.
Följande punkter hjälp att lära känna de olika tekniker som används för intensiv trädgårdsarbete. , Området av jord som kräver mulching reduceras till nästan noll, med hjälp av intensiv form av trädgårdsarbete. ; Upphöjda bäddar används ofta för intensiv trädgårdsarbete. Den 3 - 5 meter breda upphöjda bäddar gör det enkelt att innehålla markfuktighet och näringsämnen i det givna utrymmet. Upphöjda bäddar ger också större djup för rötterna att tränga igenom. Det hjälper i hälsosammare växternas tillväxt. ; Tekniken successiva plantering används i intensiv odling. Successiva plantering hjälper med att få en konstant skörd under hela året. Ett exempel på denna teknik är plantering spenat var 2 veckor. ; Companion beskärning är en intensiv odling teknik som används på plantor som lever i symbios med varandra. Plantorna som föredrar solljus kan odlas i närheten av dem som kräver skugga. ; Läs mer på:; intensivt jordbruk, franska Intensiv Trädgårdsskötsel, Fördelar och nackdelar med intensivt jordbruk, olika trädgårdsskötsel Tekniker och tips som presenteras i artikeln bör bidra i odling, både för vinst och även ur miljöskydd. Ökad odling och därmed livsmedelsproduktionen är dock behovet av timmen, eftersom det skulle vara katastrofalt att bortse miljökonsekvenserna av att använda traditionella / konstgödsel och andra medel. Man bör alltså komplettera intensiv form av jordbruk med ekologisk trädgårdsskötsel teknik.

No comments:

Post a Comment