Monday 24 October 2011

Varför är sulfater Bad för hår

Sulfater är de främsta ingredienserna i nästan alla kroppsvårdsprodukter från tandkrämer till schampon. Nästan alla schampon som är tillgängliga på marknaden innehåller sulfater förekommer speciellt Sodium Laureth Sulfate, även känt som sodium lauryl sulfate eter eller helt enkelt natriumlaurilsulfat. Om du tittar på ingredienserna på schampo flaskan, kommer du att märka att den primära schampo ingrediensen är sodium lauryl sulfat. Det finns också en senare forskning som hävdar användningen av sulfater är inte bara skadligt för hår och allmänna hälsa hos en individ, utan skadar också miljön. Innan du tar en titt på orsakerna till varför sulfater dåligt för hår och framför allt, hur är Sodium Laureth Sulfate dåligt för håret, låt oss diskutera det som är sulfater.
Sulfates
Sulfater, även känd som vätmedel är de ämnen som minskar vattnets ytspänning så att den lätt sprids ut. Dessa ytaktiva ämnen ökar väta av vatten och bildar ett rikt lödder när de appliceras på håret. Tills sulfaterna som finns i schampo ammonium sulfat lagerblad, Sodium Laureth Sulfate och natriumlaurilsulfat. Dessa ingredienser är koncentrerade schampo för enkel borttagning av smuts och smuts. Förekomsten av dessa sulfater i schampo är den huvudsakliga anledningen till att du känner dig renare och fräsch efter du tvättar håret. These sulfater är mycket billiga och ger ett rikt lödder och har ingen ersättning för dem. Låt oss nu diskutera "varför är sulfater dåligt för håret".
Är natrium Lauryl Sulfate dåligt för hår
Efter att ha läst om funktionen av sulfater om du fortfarande undrar varför är sulfater dåligt för håret, så kan svaret på din fråga ligger i den kemiska sammansättningen av sulfater. Den kemiska föreningar i sulfater torkar talgkörtlar och remsor hårbotten från eteriska oljor och naturliga fuktighet. Dessa föreningar tenderar också att skada hårsäckarna, vilket leder till håravfall. Natriumlaurilsulfat är mycket skadligt för utsatta hårsäckarna som det kan bli igensatta. De kan också orsaka skador på färgat hår genom att färgen bleknar bort för varje tvätt. Som en följd måste du färg ditt hår och om igen, vilket också kan orsaka mer skada på hår och hårbotten. Även natrium laureth sulfat är mildare i naturen och ger inte mycket skada för håret, det är kombinerat med natriumlaurilsulfat i schampon. Natriumlaurilsulfat är billigare, starkare och effektivare när det gäller att rengöra hår och hårbotten så är ganska populär bland tillverkare av schampo och personliga hygienprodukter.
Alternativ till Sulfate baserat schampo
Det finns många ekologiska och sulfat gratis schampo tillgängliga på marknaden som har samma funktion som sulfat baserat schampo. Sulfat gratis schampo ofta rekommenderas av frisörer och anses vara den bästa schampo för färgat hår. Ekologiskt och sulfat gratis schampo använder olika naturliga ingredienser som aloe, honung etc. och mild tensid ingredienser som rengör hårbotten utan att orsaka mycket skada på hårsäckarna. Även om du inte kan få tillfredsställande en ren hårbotten, med hjälp av sulfater gratis schampo is iallafall bättre än den oåterkalleliga skador på hårbotten genom sulfat baserat schampo.
Ett annat alternativ för att tvätta håret är "No Poo" metoden. No Poo betyder bokstavligen ingen schampo används för att tvätta håret. Metoden innebär att tvätta håret med vildsvin pensel och använder bakpulver och äppelcidervinäger. Bakpulver rengör smuts och smuts från hårbotten och äpple fungerar äppelcidervinäger som ett balsam för håret. Du kan dock uppleva inledningsvis en övergångsperiod medan kroppen anpassar sig till denna fas. Men slutresultatet är ganska tillfredsställande som ger dig en hälsosam, glänsande hår.
Nu när du känner till orsakerna till varför är sulfater dåligt för håret, kan du växla till sulfat gratis schampo eller andra mindre skadliga produkter. Använd ett bra balsam om du har några andra alternativ.

No comments:

Post a Comment