Friday, 2 December 2011

Dragon fruktodling

Dragon Frukten är en exotisk tropisk frukt, som också kallas pitaya. Det är en frukt av kaktusen arter som tillhör släktet Hylocereus. Några av dess andra namn inkluderar jordgubb päron frukt och nanettika frukt. Draken fruktträd hör hemma i Mexiko och stora delar av Syd-och Centralamerika. Det är också odlas i många asiatiska länder, däribland Thailand, Taiwan, Vietnam, Malaysia, Sri Lanka och Filippinerna. Draken fruktträd finns också i andra tropiska delar av världen som Hawaiiöarna, södra Kina och norra Australien. Det finns olika sorter av draken frukt och du hittar dem i både sura och söta sorter. Den söta draken fruktplantorna har tre undergrupper arter. Den första har röd hud och vita massa, kommer den andra en med röd hud och röda massa och den tredje kommer med gul hud och vitt fruktkött. Om du siktar på drake fruktodlingar, måste du se till att den är härdig till din lokala klimatet. Eftersom draken frukten är produkten av en tropisk växt, måste du hitta liknande atmosfäriska förhållanden eller subtropiska, semi tropiska och torr luft. Annars kan du försöka odla det i växthus också.
Dragon fruktodling
För trädplantering drake frukt som är hälsosamma och produktiv måste du börja med att söka efter frön drake frukt. Du kan köpa redo att plantera frön drake frukter från en plantskola eller beställa dem online. Du kan också ta ut frön drake frukt från ett torkat drake frukt. Fröna tar cirka 10 15 dagar att gro. Därför kommer det att ta tid för dig att få plantor för dragon fruktodlingar. Ett bättre sätt är att hitta några växt sticklingar från en plantskola och gå vidare med ditt trädgårdsarbete. Här är några drake fruktodling tips.
Platsval och förberedelse, Se till att du väljer en plats med god dränering anläggning för odling dina växter drake frukt. Sandy lera mark med höga halter av organiska ämnen är idealiskt för odling trees drake frukter. Du måste kulle rader av PVC eller betong stolpar med en ram fäst sin topp för plantorna att hänga ner. Polerna måste vara mounded till åtminstone 300 mm och de bör inte vara mer än 2 m lång. Du måste behålla minst 3 m avstånd inom två anläggningar och se till att du växt bara 1 till 4 plantor per pol. Det är också viktigt att använda en organisk gödsel vid plantering.
Bevattningssystem och näringslära, daglig vattning är nödvändig när du är färdig med plantering av träd drake frukt. Enligt träd sprinklers med 1 till 1,5 m vätning Området är lämpligt för suffixing anläggningens dagliga behov av 80 liter vatten. Undvik vatten stress att det kan orsaka frukt uppdelning, blomma droppe, gulfärgning av växter och långsam skjuta utveckling. Regelbundna mulching runt växterna är också viktigt liksom att ge dynamit lyften och dolomit varannan månad (100 g per planta).
Skadedjur och sjukdomar, Harsh solen kan skada alla de ansträngningar som du har tagit för dragon fruktodlingar. Alltför hög grad av direkt solljus kan orsaka mjuka vattnig röta om växter drake frukt. The Dragon Fruit Anläggningen är också känsliga för olika typer av skadedjursangreppet tillsammans med kött myror och myror ingefära. Som ett resultat är regelbunden gödsling med organiska bekämpningsmedel mycket viktigt. För att skydda frukterna av fåglar, bör du ge korrekt nät till dina växter drake frukt.
Beskärning och skörd, Beskärning är ett viktigt steg i processen att draken fruktodling i syfte att ta bort sidoskott. Du måste behålla åtminstone 50 huvudgrenar växter, till en hälsosam canopy. När du är klar med beskärning kan du förvänta dig första frukten säsongen efter 15 till 18 månader av draken fruktodlingar. Frukten kan skördas cirka efter 28 dagar till en månad, när det börjar vända rosa från grönt.
Om de förvaras på en sval temperatur (från 7 grader och 10 grader) kan drake frukten håller sig fräscha mer än två månader. Tillsammans med den söta smaken, dragon frukt näring fakta är värt att överväga om du letar efter draken fruktodlingar. Dragon frukt är laddad med antioxidanta egenskaper, C-vitamin, kalcium, karoten, järn, vitamin B-komplex och många andra viktiga vitaminer och mineraler, vilket gör det ännu mer hälsosam och uppfriskande för din kropp. Mer om hur man äter draken frukt.
Draken fruktplantor blommar bara nattetid, vilket kan skapa problem i processen för deras pollinering. I sådana scenarier du kanske uppmuntra deras tillväxt med handen pollinering tekniken. Ja, det var allt detta om drake fruktodlingar. Jag hoppas att ovanstående uppgifter om dragon frukt plantage var omfattande.

No comments:

Post a Comment