Sunday 4 December 2011

Warming upp din bil

Skulle du låter din bil värma upp innan bilkörning är en fråga som många människor ber. År sedan du kanske har sett din pappa, uppvärmning av bilen i garaget minuter innan körning av det. Värmer upp din bil vintertid skadar inte är vad du kanske undrar. Några kanske också tänker att det är en nödvändig sak att göra varje morgon. Nåväl, låt mig berätta dig att det's of ingen användning! Ja, uppvärmning upp din bil kan faktiskt skada din bil. Med bränslet sprutas motorer, som de flesta av den nya generationen bilar har, uppvärmning av bilen är inte längre krävs, som det brukade vara vid förgasaren-utrustade fordon. The förgasare utrustade fordon behöver varmköras för erforderliga bränslemängden i motorn. Här är mer om samma sak.
Nackdelar med Värmer upp din bil
Hålla din bil tomgång att värma upp leder till ett enormt slöseri med bränsle. Medan du hålla motorn på, så att värma upp bilen, brinner bränslet inte helt och den kondenserar droppvis på cylindern väggarna. Detta leder cylindern väggarna avklinga. Det är orsakat på grund av att bränsle kondenserande på väggarna tvättar av smörjoljan från cylindern väggarna. Värmer upp ytterligare leder till droppe i temperatur tändstift, leder till skadade pluggar som i sin tur orsaka ökad bränsleförbrukning.
More varaktighet på tomgång, kommer mer vara den mängd föroreningar som produceras. Den moderna Bilförsäljning ha katalysatorer vilka konvertera skadliga föroreningar i mycket mindre skadliga kemikalier, men på mycket hög temperatur ca 400 ° - 800 ° C (hetare än motorn). Tja innebär detta Katalysatorns börjar verka efter några minuter av köra bort motorn och inte genom att hålla den idle! Därför innebär tomgång bara att din motor är inte tillräckligt varmt för katalysatorn att börja arbeta. Värmer upp din bil är inte bara känt för att öka bränsleförbrukningen väsentligt, men leder också till en ökning av koldioxidutsläpp. Läs mer på bilvärmaren blåsa kall luft.
Värmer upp din bil vid kallt väder
Tja kanske uppvärmning din bil på vintern krävas i vissa fall, men som egentligen inte betydde att du håller din bil inaktiv minuter. Så bör hur långt du låter bilen värma upp på kalla morgnar? Högst 30 sekunder. Ja, det den och du kan börja köra bort. Låt mig berätta att köra motorn är det bästa sättet att värma upp den. En viktig sak att ihåg är att i kalla temperaturer måste du köra i en långsammare hastighet för några miles så ge bilen lite tid att värma upp. Detta är en stor spets till följas regelbundet att förbättra bränsleeffektivitet din bil. I kallt väder, droppar batteriets startkraft ofta. Det att se till att bilen batteriet har tillräcklig kraft för att starta motorn måste du slå av värmaren, radio, belysning, etc. innan du startar bilen. Läs mer om felsökning av bil problem.
Tja, kanske du glömma som uppvärmningen bilmotorn genom tomgång hjälper inte styrning, fjädring, hjullager, överföring och däck värmas upp. Så det enda sättet att värma upp dessa delar är att köra fordonet. Snabb acceleration är ett strikt no-no tills dess att motorn temperaturen börjar stiga kommer detta att säkerställa korrekt bränsleförbrukning. Så vad väntar d Starta motorn, avfrostning fönstren, justerar backspeglarna, spänna fast säkerhetsbältet och köra iväg bilen. Ha en säker enhet!

No comments:

Post a Comment