Monday 12 September 2011

Bee Balm Care

Bee balms are örtartade blomväxter som ofta går genom olika namn som Monarda didyma, bergamot och Oswego. De har mångfärgade blommor med nyanser av rött, rosa, vitt och lila. De har alltså en stor attraktion för bin, Kolibrier och fjärilar. Bee balms är fleråriga växter som blommar på somrarna samt växa så högt som 2 - 4 meter. Bortsett från deras iögonfallande utseende, de är också kända för aromatiska och terapeutiskt syfte. Dessa anläggningar kan lätt odlas i hem med tillbörlig omsorg. Ja, låt mig dela några tips på bee balsam vård.
Hur man sköter om Bee Balm?
Bee salvor kan odlas i vanlig trädgårdsjord eller lera. Men det har observerats att de trivs bättre i torr alkalisk jord. Solljus är ett måste för att underlätta en sund tillväxt av ett bi balsam anläggning. Using kompost för binas balsam försiktighet rekommenderas eftersom det hjälper att behålla fuktigheten i marken och därigenom hindra jorderosion. Detta används av mest trädgårdsmästare för att skydda marken eftersom det minskar Bevattningsperioder. Gödsling i Bee balsam vård är minimal eftersom dessa växter behöver befruktning bara en eller två gånger per år. Gödselmedlet bör bestå av 01:01:01 NPK-förhållande (NPK - Kväve Fosfor Kalium).
Bee Balm Care tips
Öppna ytor är bäst för bin balsam växterna att växa. Välj en plats i din trädgård där det finns full sol eller halvskugga. Bered en väldränerad jord blandning av perlit, torv, torra kompost vermikulit och lite gödsel. Innan plantering, gräva upp sidan och fyll i hålet med jorden blandningen. ; Den idealiska planteringssäsongen bee balsam är tidig vår. Plantera biet balsam i jorden blandningen och våta marken med lite vatten så att jorden slår sig ner och runt rötterna. Om du planterar bee balsam i kluster, se till att de planteras 8 till 12 inches isär. Täck jorden med kompost, eftersom det bidrar i lagring av fukt och förebyggande av ogräset. ; Bevattningsperioder bör vara regelbunden i Bee balsam vård. Var noga med att blommorna inte blir våta medan vattning as bee salvor är mycket mottagliga för mjöldagg - en slags svampar som drabbar krukväxter i slutet av somrarna. Det finns också andra hot för den här anläggningen som bladlöss på krukväxter som påverkar rötterna, vilket ruttnande växter. Så använder systematiska mat som avancerade allt-in-One Rose och Flower Skötsel och bekämpningsmedel rekommenderas att hålla borta skadedjur som bladlöss och sniglar. Allrengöringsmedel flytande växtnäring är också ett bra gödselmedel, som underlättar friskare och snabbare tillväxt av anläggningen. ; Bee salvor börja blomma från juli och pågår till senhösten. Under denna period, beskärning och trimning är mycket viktigt att underlätta friska blomning. Rengör de döda blommor och torkade bladen regelbundet. Så snart plantans börjar sakta ner, skär växterna till marken nästan till 6 inches. ; Bee balsam växter som från prägla familjen är invasiva och sprids att ockupera varje litet utrymme i närheten. Gärna upp anläggningen gång inom tre år genom att dividera rötter på senhösten eller våren. Detta kommer också att hjälpa till att hålla anläggningen rent och snyggt. I början av våren kan återplantering ske som innebär att de äldre delarna av anläggningen och plantering av nya divisioner av anläggningen 12-15 inches isär. ; Bee Balm Use
Bee balsam hittar en värdig omnämnande i kulinariska och medicinska områden. ; Bee balsam blad används för att göra örtte som bergamott te (allmänt känd som Oswego te och citronmeliss te) som hjälpmedel för att lugna ner skakis nerver. Örter som valeriana och kamomill är också till detta te för att öka avslappning effekten. Oswego te anses vara en aptitretande agent som hjälper dig att bota matsmältning sjukdomar. Detta är också tänkt att lindra kramp under MÄTNING och minskar illamående. ; Kurbad också använda bee balsam blad "som biet balsam är en aromatisk örtartad växt. Bara plocka en handfull av binas balsam löv och binda dem i en handduk. Placera den i din varma vattenbad och njut av doftande vatten! Ibland andas in de aromatiska ångan av binas balsam lämnar stöd för att lindra halsen lidanden som hosta och halsont. Salva gjord av binas balsam blad används även för att läka mindre insektsstick, munsår och akne. , På matlagning skäl är bi balsam växt som används som en pott ört för smaksättning och smaksätta saker. Bee balsam blommor används för garnering mumsig vegetabiliska sallader! , Jag hoppas att ovanstående artikel på bee balsam och sjukvården och dess användning som naturläkemedel var informativ. Så nästa gång när man går omkring planterar ett bi balsam växt i din trädgård, läser ovanstående tips!

No comments:

Post a Comment