Sunday 4 September 2011

Tie Dye Tekniker

Tie dye teknik ger dig möjlighet att enkelt lysa upp din garderob och experimentera med färger och tyger på egen hand. I denna artikel delar jag några enkla tips om hur du använder slips färg tekniker för nybörjare.
Vad är Tie Dye tekniker?
Tie dye tekniker och mönster faller under kategorin motstå färgning metoder. De innebär skapandet av unik design mönster genom motstånd eller kontrollera spridningen av färgämnet över en textil. Spridningen av färgen kontrolleras genom att manipulera tyget tyget genom falsning och bindning. Detta skapar vacker färg mönster. Dessa ligger dye fällbara tekniker är ganska enkel och kan användas för att färga kläder, överkast eller nästan varje fysisk tyg. This färgning teknik svarar bra på naturmaterial som de innehar och absorbera färgen bättre. Även tie dye teknik har varit i bruk sedan antiken, det var populärt under 1960 av hippierörelsen och fångas på när musiker som Janis Joplin, John Sebastian och Joe Cocker populariserade det. Som jag sa förut, är i allmänhet naturlig bomull genomgå slips färga teknik och ljus färgade är att föredra eftersom de ger utmärkt kontrast.
Val av Dye
Många olika typer av färgämnen finns tillgängliga för användning i denna slips dye teknik. De föredrog som är de Procion MX fiber färgämnen. Dessa reaktiva färgämnen särskilt binda bra med naturliga cellulosabaserade material och silke. För att kopplingen gå bra, måste pH höjas som uppnås genom tillsats av natriumkarbonat.
Generic Förfarande för Tie Dye Tekniker
Lika färgningstekniker varierar mestadels beroende på vilken typ av färg som används och de fällbara eller knotting tekniker som används. Det finns två typer av färgämnen som används i denna metod. En typ av färgämnen säljs som pulver som måste blandas i vatten för användning, medan den andra typen är vätska som direkt kan användas. Den flytande färgämnen är dyrare än pulvret färgämnen. Välj färg beroende på din budget och vilken typ av färger du vill använda.
Låt mig understryka ett generiskt tillämpningsbestämmelser till tie dye tekniker och mönster som är gemensamt, oavsett vilken typ av färg. En vanlig teknik som används är sprutflaska färgning. Här är de saker du behöver:; tyger eller kläder som ska färgas; Natriumbikarbonat (soda) och salt, Special färg i flera färger (Pulver eller flytande), flaskor squeeze / Skålar; Handskar; gummi banden; vattenhink; Så snart du är färdig med allt detta, förfarandet inför är följande.
Läs tillverkarens instruktioner. De flesta typer av färgämnen måste tillsammans med hetvatten, salt och soda före användning. Efter att utsätta färgämnen de rekommenderade behandlingen, förvara dem separat i olika squeeze flaskor eller skålar. Du kan behöva blöta kläder innan du kan ansöka färger.
När färgämnen är färdig för användning, kan du börja med fällbara och binda kläder. Det finns olika sätt på vilka du kan vika och knut kläder för att skapa designmönster. Vrid och knut tyget och tillämpa gummiband i olika längder att se vecken stanna på plats. Du kan experimentera med olika typer av veck och knutar på varje tyg.
Därefter kan man antingen använda de olika färgämnen om olika delar av ett tyg med klämma flaskor eller doppa valda delar på en skål fylld med färg vätskan. Låt färgen tränga in i tyget ordentligt. Använd färger beroende på färgen på tyget. När färgen har absorberats i, vrida ur trasan att bli av med överflödig färg som inte har bundit.
Sedan försegla tyget upp i en plastpåse och låt den torka ut. Helst bör de tillåtas att vara färgad för en dag. Efter kläder har torkat tillräckligt spola dem med varmt vatten att hålla gummiband bundna på plats. Då igen ger den ett kallt vatten behandling efter bort gummiband. Med detta kommer merparten av den överskjutande icke bundna-färg avlägsnas. Låt kläderna torka en dag efter som de kommer vara klar för användning.
Läs mer på:; Tie Dye Tekniker och anvisningarna, Tie Dye Folding teknik, hur man knyter Dye en tröja, så var dessa de generiska detaljerna i de flesta tie dye tekniker. För att få olika typer av tie dye mönster, måste du improvisera på knotting, kopplingsförbehåll och vikning tekniker, som kan utvecklas genom experimenterande och praktik!

No comments:

Post a Comment