Thursday 8 September 2011

Vine Tomater

Tomat är i stort sett delas in i två sorter, det vill säga vinstockar (obestämd) och Bush (bestämd) typ, enligt deras växtsätt. Som namnet antyder växer fd odefinierat som vinstockar. I motsats till detta buske tomater uppvisar ett bestämt växtsätt och inte kräver staking eller stödjande. Kvisttomater är att föredra av hem odlare, som föredrar att ha kontinuerlig tillgång på mogna tomater under hela året. For kommersiella plantage, är Bush sort ett bättre alternativ som behöver minimal ansträngning för växande och skörd.
Växande kvisttomater
Tomater som säljs på marknaderna är vanligtvis plockas vid halv mogna stadier, så att förlänga hållbarheten. Därför växande växter vinstock tomat är en belönande upplevelse där du får njuta saftiga tomater mognade naturligt. Utom för utsättning och stödjande, kvisttomater plantage tips skiljer sig inte från tomat sorter som vi normalt växa i vegetabiliska trädgårdar. Se följande trädgårdstips att bevara friska plantor vindruvor tomat:; platsval - Områden som får full sol är utmärkta för odling av vinstockar tomater. Markens pH-värde bör vara neutral (6-7 intervall ska göra). Om tillgängligt, väljer områden som har skyddande strukturer t.ex. i närheten av väggar eller vinprodukter som omfattas spaljé. Detta kommer att minimera effekterna av starka vindar i din vinstockar. , Frön eller småplantor - Tomater av någon sort är lätta gro hemma. Därför är det inte nödvändigt att köpa dyra småplantor. Inköp vinrankor tomat utsäde från din lokala plantskola. Se till att välja sjukdomar och skadegörare resistent sort. , Odla tomater - Förbered jord eller planteringsjord media genom att komplettera överskott koncentration av kompost. Om du använder frön, sugga dem inomhus i ett frö magasin 2 månader innan sista förväntade frost. För växande tomat småplantor kan du planterar dem efter glasyr över, genom att upprätthålla ett avstånd på 12-18 inches mellan två småplantor. ; Bevattning - Skötsel av tomatplantor omfatta vattna regelbundet, så att växterna erhålla minst 1 cm vatten varje vecka. Beroende på väderleksförhållandena i ditt område, bestämma bevattning frekvens tomatplantor. ; Beskärning - När vuxit i ett okontrollerat, oprecisa tomat sorter växa upp till 10 fot och mer. Därför beskärning kvisttomater till och ta bort sidoskott är avgörande för att återställa energi för bildandet av stora frukter. Också överväga utsättning tomatplantor att stödja vinstockar. ; Pick kvisttomater, när deras färg tur glansigt och konsistens är något fast. Mycket ofta ankomst frost inducerar ruttnande gröna tomater, men ändå på rankan. Inte undra på, frågan 'hur mogna gröna tomater av vinstockar "stannar kvar i medvetandet hos de flesta tomater odlare. Vad du kan göra är att plocka mogna gröna tomater och lägg dem i ett grunt ruta på rumstemperaturen. Inom 2-3 veckor kommer du märker rodnad i tomater. Du kanske vill läsa mer om problem tomatplantor och tips för växande tomater i krukor och behållare.
Kvisttomater Nutrition
Om du älskar att ha denna saftiga grönsaker frukt cum, är den bästa alternativet plantera det på egen. Som vi alla vet, är buske tomater eller tomater vinstock näring mycket imponerande, de är rik källa till vitamin A och C, tillsammans med kostfiber, järn och kalium. Den enda nackdelen är förekomst av socker i stora mängder, vilket inte är bra för diabetiker. Forskning studier på mogna tomater fann också att dessa underbara frukter har cancer egenskaper och hjälpa till att bekämpa utvecklingen av cancerceller.
Numera är "tomater om vinstockar som säljs i matbutiker till ett dyrt pris, ungefär tre gånger mer än de utan stjälkar. De är bestämda sorter, skördats med en liten bit av vinstockar. Enligt leverantörerna, som bifogas tomater till stjälkar are saftigare och godare än artificiellt mogna sådana. Ärligt talat, den ökade priset är inte för saftighet, men för utseendet som lockar potentiella köpare. Ja, istället för att köpa dem kan du odla kvisttomater och säkerställa en kontinuerlig tillförsel av trädgård färska tomater saftig.

No comments:

Post a Comment