Tuesday 13 September 2011

Mandevilla Care

Under de senaste åren har populariteten på mandevilla anläggning för hus trädgårdar ökat oerhört. Det är främst på grund av deras vackra prålig blommor och klättring vinstockar. Plantorna blommar två gånger i året - under försommaren och tidig höst. Blommorna finns i en mängd olika nyanser av rött, rosa, vita och gula. De tillhör släktet av tropiska blommande växter. De är hemma i Central-och Sydamerika. The viktig aspekt av mandevilla vård är dess speciella vinter försiktighet eftersom den är mycket känslig mot temperatur och kan inte överleva på ett kallt klimat.
Så att ta hand om Mandevilla?
Mandevilla vinstockar normalt inte kräver mycket skötsel och underhåll med undantag för vintrarna. De viktigaste stegen i mandevilla omsorg är följande:
Plantering: Den idealiska mark villkoret för mandevilla är en rik planteringsjord mix som består av en del sanden, å ena sidan humus och en del krukväxtjord. Denna mix ger adekvat dränering för växterna. Vine root skärning bör planteras under vårsäsongen efter gräva ett djupt hål på cirka 5 inches. Täck sedan upp hålet med mark och vatten ordentligt. Om du planterar ett antal anläggningar på marken sedan hålla ett avstånd på 3 meter mellan dem när de behöver mycket utrymme att växa. I fall är du plantering i ett kärl eller kruka välja en som har en hål i botten och en spaljé till stöd för vinstockar.
Läcker: Efter plantering bör vattnet ges till de växter som en gång i veckan så att jorden fortfarande fuktig. Torr mark kan påverka växters hälsa i detta skede. Efter att anläggningen rötter i marken, bör det vattnas tre gånger på en vecka på våren, sommaren och hösten. Men under vintern när växten är vilande, bör det vattnas enda gång på en veckan. Rötterna till dessa växter tenderar att ruttna på grund av över vattning. Av detta skäl bör tillräckligt med tid gapet vara där i mellan två watering sessioner. Långsamt vattna blommorna tidigt på morgonen så att jorden bli blöt ordentligt.
Ljus Krav: De kräver höga ljus för god tillväxt. Om du växer dem inomhus se, ge dig dem med 6 hela timmar av indirekt solljus. För utomhus anläggningar kan du hålla dem på delvis skuggade områden. Man föredrar varmt utomhus väder och tål temperaturen i mellan 70 till 85 grader. Det kan dock inte bestå kalla natten temperatur som är lägre än 45 grader. Därmed kan de inte hålls utomhus under hela året.
Användning av gödningsmedel: Det krävs gödselmedel fosforrika. Använd därför 10-20-10 av NPK-gödselmedel efter en lucka på två veckor, men ingen gödsling under vintermånaderna eftersom fabriken är vilande tillstånd och kommer inte upp någon del av näringsämnen. Se till att du vattna blommorna innan och efter användning av gödselmedel eftersom det kommer att låta de näringsämnen få upp av jorden. Undvik direkt kontakt av gödselmedlet med någon del av anläggningen eftersom det kan orsaka rot brinna.
Beskärning och Omplantering: De båda växt vårdinsatser bidra till att upprätthålla växtskydd. Beskärning måste ta bort alla de döda, skadade och sjuka delar av anläggningen. Det kommer också att minska risken för angrepp av svamp. Förkortning av långa grenar kommer också att förbättra visuella intryck av anläggningen vid tidpunkten för blommande. Omplantering bör göras under vårvintern efter ett uppehåll på två till tre år. För det första att ta bort alla jorden från rötterna av vinstockar. Detta bör ske mycket försiktigt annars root kan skadas. Välj en container vars diameter är några inches mer än storleken på denna container. Fyll den med en del varje krukväxtjord, sand och mossa och placera växten i den. Denna nya jord och extra utrymme kommer föryngra växtskydd och främja tillväxt.
Vinterunderhåll: Som vi redan nämnt är mandevilla inte frosttåliga. Av detta skäl, efter omplanteringen av anläggningen, ta anläggningen inomhus innan utomhustemperaturen går under 50 grader Fahrenheit. Se till att du undersöker blad, rötter, stjälkar och blad noga för insekter och ägg. Om det behövs, spraya lite insektsmedel på dem. Du kan ta dem tillbaka utomhus på våren då finns det ingen chans att frost mer.
Läs mer om trädgård.
Hoppas ni har förstått vad du måste göra för mandevilla vård. Den främsta orsaken till varför det kräver minimalt underhåll är att det inte blir angripna av skadedjur lätt. Om du bor i ett område där nattemperaturen under vintrarna inte faller under 50 grader, så du behöver inte överföra växterna inomhus, och de kan vara ute hela året.

No comments:

Post a Comment