Monday 5 September 2011

Introvert vs extrovert

Slutenhet-extroversion är en grundläggande personlighetsdrag hos människan. Medan inåtvändhet oftare begränsas till egna tankar och känslor, farhågor extroversion med mer av den yttre världen. Detta är bara en av de många skillnaderna mellan introverta and extroverts. Innan vi går vidare med introvert vs extrovert jämförelse låt oss försöka att få veta mer om varje av denna person slag individuellt.
Introvert vs extrovert: Definition
Going av enklaste möjliga förklaringen är en introvert en som tenderar att få mer energi i ensamhet medan en extrovert är en som tenderar att få mer energi av att det finns folk runt omkring honom. De närmare förklaring av av dessa regler som anges nedan kommer att göra begreppet lättare att förstå.
Introverta; i psykologi, är inåtvändhet definieras som staten eller tendens till att helt eller huvudsakligen sysslar med och intresse för sitt eget mentala liv. Introverta oftare själv medvetande, passionerad, tyst och avsiktliga. De inte är så social och hellre vill tillbringa tid i ensamhet, gör en rad aktiviteter såsom läsning, skrivning, målning, etc., som gör dem lyckliga. Vara i ett trångt rum gör dem nervös och ängslig. Introverta tenderar att tänka innan talar - en egenskap som deras extroverta motsvarigheter saknar.
Extroversion; Inom psykologin är utåtriktade definierad som handling, statliga eller vana av övervägande berörs och få tillfredsställelse från vad ligger utanför jaget. Extroverts are självsäker, entusiastisk, pratsam, trubbiga, etc. Dessa människor är ganska social, och tenderar att bli uttråkad när de inte har människor omkring dem. Du är tvungen att hitta sådana personer i sociala sammankomster allt från laddade upp partier till mer seriösa gemenskapens verksamhet. Extroverts göra bra i karriären som politik, undervisning, marknadsföring, etc.
Introvert vs extrovert: Personlighet Jämförelse
Den grundläggande skillnaden mellan introverta and extroverts är att de förstnämnda är mer intresserade av sina egna tankar och känslor, medan senare är mer intresserade av vad som händer omkring dem. Introverta söker sitt eget personliga utrymme och sällan som någon invadera it medan extroverts är mer i umgås och välkomnar ofta någon med ett leende på ansiktet. Vanligtvis är introverta reserverade och inte har många vänner. Faktum de inte ens gillar oväntade besökare. Extroverts är öppna och träffa nya vänner med lätthet. De möter sällan något problem att ta till sig på ett nytt grupp. Introverta mer ofta framstår som tyst och eftertänksam. Extroverts, å andra sidan, är öppna för diskussioner och föredrar jämförelser med andra. Introverta tenderar att tänka och analysera situationen innan de talar. Extroverts å andra sidan, är trubbiga helt i naturen, och tenderar att tala vad de tycker.
Även om människor av båda dessa egenskaper befinner sig osams Enligt den ovan nämnda jämförelsen mellan introverta vs extroverts, relationer mellan två personer av antingen personlighetsdrag kan inte uteslutas. I själva verket går under regeln "motsatser attraherar", ett introvert och en extrovert är mer sannolikt att göra ett lyckligt par, än två personer med samma egenskap. Även mindre problem är oundvikliga i detta förhållande kan veta skillnaden mellan introverta och extroverts vara till hjälp för att göra en smidig segel.
Mer information om personlighetsdrag:; Personlighetsdrag List; Kännetecken för en hälsosam person, här var en sammanställning av några av mest viktigaste punkterna i introvert vs extrovert jämförelse. Båda inåtvändheten och extroversion över en gräns kan visa sig vara ofördelaktigt i sig. Även om båda dessa egenskaper återfinns i den yttersta ändar av spektrumet är ingen enskild enbart en introvert eller extrovert. Faktum är att de flesta av oss har båda dessa personlighetsdrag i oss, med någon av de två är mer dominerande än den andra.

No comments:

Post a Comment