Thursday 29 September 2011

Vin och ost Idéer Party

Vin och partier ost är ack så populära är inte de? Inte bara är de en träff amongst gäster, de är lätta att förbereda och är ett bra alternativ för no-stress-underhållande. Om du letar efter part idéer, men är dreading det arbete som går till den planering och förberedelse, ett vin och ost parti är det bästa alternativet för dig. Det bästa med ett vin och ost parti är det, det kan du förbereda nästan allt i förväg. Detta lämnar dig fri att umgås och faktiskt njuta, istället för att plågas serverar en lämplig fem rätters middag.
Det finns många faktorer att beakta vid underhållande, som är gemensamma för alla parter. Planera affären i förväg hjälper dig hålla ordning och undvika sista minuten panikattacker. Låt alltid för lite flexibilitet i dina planer så att du får utrymme att göra nödvändiga förändringar, om det är till din gästlistan, din meny, (eller ens din bordslinne som inte kommer tillbaka från dammsugaren är i tiden). Om du vill veta hur man kasta en vin och ost fest, ta en titt på några tips nedan, för att hjälpa dig sätta ihop en suverän affär. För att hjälpa dig att komma igång, låt oss tala om gästlistan, menyn och några ihopkopplingen idéer.
Vin och ost inbjudningar
Beroende på hur formell du planerar att behålla din händelse, kommer inbjudningar variera. Om du är nöjd med en avslappnad affär, kan du bara göra ett samtal att bjuda in dina gäster. För en mer formell tillfälle, väljer du en inbjudan kort och hand skriver detaljer om händelsen själv - kan du också få dessa utskrivna. Säkerställ att du bjuder dina gäster i god tid (10 dagar i förväg är en bra satsning) så att de kan hålla sina tidtabeller klart. Du kan också skicka en påminnelse textmeddelande eller ett e-postmeddelande en dag eller två innan händelsen, så att du har ett klart huvud räkna. Very ofta väl mening (eller välridna?) gäster kommer att fråga dig om de kan tillföra något tillsammans. Även om du kan alltid vägra presenter som välridna värd, om det är en casual-affären, det är helt acceptabelt för dig att diskutera dina idéer med dina gäster och be varje att ta med en flaska vin eller två.
Vin och ost menyer Party
Du kan välja att behålla menyn begränsad till bara vinet och parade ost men ibland hjälper att ha några ytterligare punkter för att tillgodose allas gillar. Några bra idéer för att lägga till din livsmedelsbutik lista som kommer att fungera samt vin och ost part idéer är följande:
Crackers "Välj Vanligt kex av en bra sort att hjälpa rensa gommen mellan annorlunda provsmakning. Att nöja sig med unflavored sorten kommer också att se till att du inte av misstag gör övermanna osten eller skapa ett olyckligt blandning av smaker.
Frukter Det självklara valet att ditt sinne kommer att trolla upp är druvor, men du kan också prova fikon, aprikoser och äpplen. Skär frukter så nära servering tid som möjligt, och placera dem på rätter som du kan lägga till din ostbricka ett enkelt sätt. Valnötter och hasselnötter är säkra kort på ett vin och ost fest.
Nuts: Den bästa spel valnötter och hasselnötter. Du kan också prova mandel och osaltade pistaschmandlar.
Mat och vin Parning
The viktigaste delen, är naturligtvis wine och ost och servering det rätt. Om du är nervös över ditt val, eller osäker på hur du ska välja, är ett säkert kort att välja viner från ett visst land och koppla ihop dem med ostar som är mer eller mindre från samma region - exempelvis franska vin med franska ostar. Om du vill prova hittar du ett stort urval av nya världen vin, varav några allvarligt konkurrensen till sin gamla värld motsvarigheter. För vägledning, följande är vissa typer av ost och föreslog ost och vin pairings. Minns dock att dessa är allmänna riktlinjer, och individuell smak varierar, så försök och hålla en någorlunda brett utbud för dina gäster att prova.
Hårda ostar: Hårda ostar är generellt starka i smaken och par väl med medium och fyllig rött, så prova dessa med en Pinot noir, Cote du Rhône, Shiraz, Barolo eller Cabernet. Om du är partisk för vitt vin Du kan också prova ett Chardonnay, eller en Chenin Blanc. Blå, Gruyère, emmentalerost, Wensleydale, lagrad cheddar, Derby och Parmigiano är exempel på hårda ostar.
Semi hårda ostar: Dessa överlag ihop med medelfylligt vin - prova en Chianti, Cabernet, Riesling eller en Tawny Port. Några exempel på halv hårda ostar är: Gouda, roquefort, danska Blå, Cheshire och Cheddar.
Mjuka ostar: Dessa par väl med unga, ljusa och viner fruktiga, prova en Gewurztraminer, Sauvignon Blanc eller en Champagne. För lätt röda, prova Beaujolais eller ens en Sangria.
Halvmjuk ost: Par med Riesling, Chardonnay, Champagne, Bordeaux och Beaujolais. Vissa seminaturliga mjuka ostar är Baby Swiss, Havarti, brie och camembert.
Slutligen följande är några punkter som du bör tänka på för ditt vin och ost parti:; Båda vinerna och ost måste serveras i rätt temperatur, så håll de röda vid rumstemperatur (18 º C till 22 ° C) och det kylda vita (8 º C till 12 º C). Ta bort vita från kylaren en timme eller två innan du serverar dem ändå, alltför kallt kan fördärva bukett och tråkig smak. Open åldern röda åtminstone trettio till fyrtio minuter i förväg för att ge tillräcklig tid att andas. Du kan också välja att dekantera fylliga röda. Även ostar kräver också kyl, servera dem för kallt kommer tråkigt smaker. Ta osten ur kylen en timme före service. , Använda cheese styrelsen eller plattor och grupp liknande ostar tillsammans. Lägg till lite frukt och nötter till varje tallrik av ost att lägga till färg. Placera en ost kniven på varje bräda så att gäster att hjälpa sig själva. Det är också bra att använda namnet kort för att hjälpa gäster identifiera ost, du kan skriva ner vinet ihopkopplingen förslag på kort också. ; Kontrollera din part levererar i förväg för att undvika sista minuten går till butiken. Konto för tillräckligt vinglas och fat för ost, liksom skålar eller fat för frukt och sidoplåtar och bestick för varje gäst. , Vin och ost dekorationer parti alternativen är många. En formell affär, välja färg samordnas bordslinne, kristall glas och din bästa silverföremål. Håll belysning avstängd och användning elegant centerpieces eller lägga flera ljus för att lägga till atmosfären. För en avslappnad fest, hålla det ljusa och glada, och plocka livlig musik till lägga lite roligt. ; Hosting ett vin och ost parti kan vara ett bra sätt att underhålla. Det kan vara sofistikerade, formell eller informell och roligt beroende på hur du planerar det. Spendera lite tid att organisera dig själv och du är gäster kommer att prata om dina färdigheter som värd / värdinna för kommande dagar!

No comments:

Post a Comment