Tuesday 13 September 2011

Lime Fertilizer

När kalksten krossas det kallas kalk. Kalk gödselmedel är ingenting annat än kalk som används som gödning för god tillväxt av växter. Vanligtvis är kalksten som bryts i form av stenar och sedan krossas till olika grader av finhet. Vissa sorter av kalksten innehåller höga halter av kalciumkarbonat och magnesiumkarbonat. Dessa två föreningar är också kallas Dolomiterna och de bör endast läggas till om marken analysen visar ett behov av magnesium.
Generellt blir jord sura antingen på grund av nedbrytning av organiskt material eller om gödselmedel rikt på kväve läggs till den. På grund av tillägget av dessa komponenter är vätejoner produceras, vilket rubbar kalium, magnesium och kalcium från marken. Sura halter av jorden ökar på grund av ökningen av vätejoner i den och som sådan blir det nödvändigt att lägga kalk gödsel för att minska de sura nivå.
Tillsättning av kalk gödning ökar mängden kalcium, ett näringsämne som krävs för att minska antalet vätejoner som är ansvarig för lägre markens pH värde. Kalk gödsel ökar nedbrytningen andelen organiskt material i jorden, på så sätt frigöra kväve. Läs mer om olika typer av gödselmedel.
Lime gödselspridare
Om din gräsmatta är stor, kan du behöva använda konstgödselspridare. Spridare används för jämn fördelning av gödsel över hela din gräsmatta. Flera spridare av olika storlekar finns tillgängliga på marknaden, nu är det upp till dig som spridaren att välja. Det är alltid bättre att använda en spridare eller annat du kanske inte kan distribuera gödselmedel lika i hela din gräsmatta. Läs mer på spridare gräsmattegödning.
Är Lime Gödsel Toxic
Usually kalk gödsel anses inte giftig. Det kan dock vara farligt vid inandning och dess effekter är liknande till inandning any andra dammpartiklar. Vid användning i din gräsmatta är det bättre att köpa kalk gödsel från en känd källa som en trädgård dagis eller gård leverans butik. Släckt kalk gödsel kan vara skadligt eftersom det tar tid att penetrera markytan. För att minska de skadliga effekterna, måste du bära ett par handskar eller långärmad skjorta medan du söker kalk gödsel. Dessutom se till att du inte tar upp tillämpning av kalk gödsel på en blåsig dag. När du har tillämpat gödselmedel, se till att blöta gräsmattan så att djuren inte äter det. Watering kommer att säkerställa att kalk tas bort från löv och avlopp till jorden, en plats där den borde vara.
Kalk gödsel för Lawn
Tillämpa linje är viktigt för en god förvaltning av gräsmattor, speciellt på platser där det regnar mer än 30 inches per år. Tillämpning av kalk är inte så tuff, behöver du bara använda en spinnare spridare eller en droppe spridare. Du måste se till att kalk jämnt utspridd över gräsmattan som det är olöslig och förblir stillastående varhelst det tillämpas. Om du hoppar över något område dessa områden skulle inte få kalk som de inte sprids som andra gödselmedel. Du kanske vill veta mer om hemlagad gräsmatta gödselmedel.
Den bästa tiden att tillämpa kalk under hösten så att kalk bryter ner under vintern och blandar med jorden och sedan hjälper växterna att växa under kommande säsong. Det är inte en hård och snabb regel som lime måste tillämpas under hösten, om en markprover visar att kalk är nödvändigt, bör du inte fördröja dess tillämpning. Tillämpning av kalk minskar surhetsgraden och hjälper till att förbättra torv tillväxt. Var försiktig, om du planerar att använda urea, tillämpa den minst tre veckor i förväg innan ansökan av kalk så att urea har tillräckligt med tid att reagera med jord. Om du använder urea och kalk samtidigt, stör de och neutraliserar varandras funktion.
Läs mer på:; Liquid gräsmattegödning, Natural Lawn gödselmedel; Konstgödsel vs organiska gödselmedel, är alltså kalk gödsel en utmärkt källa för att minska sura nivåer i marken. Det är ofarligt och är en viktig ingrediens för att öka markens bördighet. Det enda du bör komma ihåg när du använder kalk gödsel är att det bör tillämpas helst under hösten eller när en markprover visar sitt behov.

No comments:

Post a Comment