Monday 5 September 2011

Som uppfann Skor

Uppfinningen av skor kan länkas tillbaka till forna civilisationer och våra förfäder som behövde skydd som täcker för sina fötter under stränga vintrar eller under klättring stenig terräng. Så om du undrar "varför har skor uppfann", så kan svaret ligger i det faktum att nöden är uppfinningarnas moder. Our förfäder täckt sig med kläder gjorda av djurhud, gräs och andra material, fanns det dock ingen sådan kläder för fötterna.
Sedan tusentals år sedan hade man inga lämpliga transportmedel och så när hon gick långa sträckor var fötterna benägna att bli skadad eller skadade. För att skydda fötterna, var sandaler uppfanns och med tiden avancerade, sandaler utvecklats som skor. Olika undersökningar visar att tecknen på första skor som liknade skor hittades i spanska grottor cirka 15000 år sedan.
Dessa ritningar visar män som har knutit sin fötter med djur och päls runt fötterna. Några siffror tyder på gräs stoppning och papyrus blad fångade runt fötter. Allt detta möjligen antyda att våra förfäder var de första uppfinnarna av skor. "Vem uppfann skor"? Per forskningar tyder på, spåra den första sko som gjordes mycket svårt som i varje civilisation, var olika former och typer av skor tillverkas.
Uppfinning av Shoe
De tidigaste skor var gjorda av olika typer av bark, löv och Rawhide. Den första skor i historien i allmänhet var indelade i två kategorier, sandaler och mockasiner. Även sandaler gjordes för bar i varmare regioner och under somrarna, erbjöd mockasiner mer skydd till fötterna. Den primitiva Skomakarens försökt att förbättra greppet skor i fötterna genom att stansa hål runt skorna så att den lätt kan kopplas med snörning.
Som gånger gått har det skett drastiska förändringar i trender och stilar i sko göra. Under medeltiden blev skor för män längre och pekade mot tån som det var tänkt att symbolisera högre status i samhället. Kvinnorna hade dock fotled skor och det var försedda med snören sida. Senast den 15 talet började skomakare ställer högre klackar för damskor. Medan damer skor började tillverkas i olika stilar och populariteten av Oxford stövlar bärs av Oxford studenter växte snabbt, blev herrskor också mycket populärt. I den 17 talet blev trendiga och snygga skor ett sätt uttalande i samband med kungliga familjer. Numera bröllop skor utgör också en viktig del av bröllopet kläder.
Med tekniska framsteg i skon Maskiner, var lädersulor i skor lätt gjort. Eftersom tekniken tog förarsäte, blev skoindustrin ett professionellt företag och skomakare såg en nedgång i deras verk. De långdragna och tidskrävande om metoder för skomakare kan hanteras några minuter och det är därför uppfinningen av symaskinen sågs som en stor utveckling.
"Who uppfann kläder? Medan holländska tros vara infört skrymmande benet stövlar gjorde engelska bekväma skor som var lätt att bära och ta bort. Ryssland är känt för att bidra till utvecklingen av kvinnors vandring startar och den första mäns vandringskänga. Dessa stövlar kallades genom Alperna stövlar för att hjälpa den alpina klättrare som använt dessa skor under klättring i bergen.
Eftersom de två senaste århundradena har skor förvandlats till ett av de viktigaste tillbehören för mode älskare. Olika ikoniska företag som Bata, Nike, Reebok och Adidas har blivit otroligt populära för sina varumärken och kvalitetsprodukter. Innovation och stil, har båda nått stora höjder i enheter skoindustrin.
Du kan läsa mer om:; Hur designa skor; Designa din egna skor; Hur rengör läderskor; Det är numera atletiska skor som är konstruerade på ett sådant sätt att de uppfyller kraven i löpare och utbildare. Från att ge tröst till fötterna, har skor gått vidare till att bli mode statussymbol. Nu vet vi om människor "som uppfann skor". De var några av våra förfäder som conceptualized tanken på att göra skor och idag skoindustrin har blivit en stor industri.

No comments:

Post a Comment