Wednesday 7 September 2011

Spis rörinstallation

Vedspis är en utmärkt substitut för en öppen spis som används av många människor i USA och Canada. En viktig del av vedspis installationen är kaminen röret, som tar hand om röken skapas genom förbränning. Denna artikel är en enkel guide till spisen rörinstallation.
Installera en stuprörsorganisation är en del att fästa ett rör vedspis i ditt hus. Försöker detta projekt på egen hand, kommer att spara lite pengar och minska kaminen cost rörinstallation avsevärt. Men är jobbet inte så enkelt, och gå vidare endast om du är säker på att dra bort det. Naturligtvis måste du planera hela projektet ganska noga innan du går vidare.
Vedspis är ett värmesystem är ett strålande värmekälla. Det finns lokala regler och föreskrifter som måste följas under dess installation. Dessa försiktighetsåtgärder och koder som införts för att förhindra en brand uppstår. Kännedom om dessa regler och rekommenderade försiktighetsåtgärder är nödvändiga innan du går vidare. Få uppgifter om dessa koder brandsäkerhet från kommunerna.
Stove Pipe Syfte
En sak som måste göras klart innan vi talar om kaminen rörinstallation att ett rör är inget substitut för en skorsten. Det är bara en koppling mellan kaminen och skorstenen. Den bör inte användas som skorsten foder i huset interiör och exteriör. Vissa människor väljer ett arrangemang där kaminen röret är ansluten till en hål i väggen i stället för en skorsten som rök avgaser. Detta är ett alternativ för hushåll som inte har en traditionellt byggd skorsten på plats. Det är dock bäst att ha röret ansluten till en vertikal skorsten axel eftersom det Ventiler lättantändligt röker mer effektivt sätt.
Planering Spis rörinstallation
Innan du kan börja med spis rörinstallation, måste du planera vissa saker. Den främsta problemet är platsen för vedspisen som du behöver kunna planera installationen rutt stuprörsorganisation därefter. Bestäm placeringen av kaminen med den rekommenderade säkerhetsföreskrifter beaktas. Genom förordningen anger en minsta avstånd som måste upprätthållas mellan spis och interiörer hus och brännbara föremål. Det måste vara en icke-brandfarlig pad under ugnen och en omkrets runt det måste rensas från brännbara föremål. Placera den så centralt det är möjligt i huset och nära till skorstenen.
När du bestämmer på plats, har du att planera kortaste vägen mellan kaminen och skorstenen, att röret ska ha. Mät avståndet mellan skorstenen och kaminen innan installationen eftersom det kommer att bestämma längden på stuprörsorganisation du kan kräva. Planera ut vägen för röret så att det täcker högst väggarna huset interiör att sprida värme och använda den effektivt.
Stove Pipe Installation Instructions
Innan du kan börja med spis rörinstallation, måste du köpa ett rör med rätt dimensioner och specifikationer. En mätning av uppsättningen bana för kamin röret, kommer att ge dig en uppfattning om längden på röret att köpa. Du kan antingen beställa ett specialbyggd rör enligt dina krav eller armbågar inköp, rör och knäppa dem tillsammans med plåtskruvar.
En viss rörlängd går förlorad på grund av överlappning om du går för montering av stuprörsorganisation istället för att köpa prefabricerade sådana. Tillverkarens rekommenderar vanligtvis en 24 gauge rör för vedkaminer. Du måste se till att röret har fått rätt pitch som kommer att garantera snabbare uppgång av avgaser. Rören finns i två varianter som inkluderar enkla väggar och dubbla pipor vägg. De bör vara av samma diameter som kaminens avgaser.
På grund av den stora svårigheter som präglar anläggningen och de många regler som måste följas, jag personligen rekommenderar att detta är ett jobb, bäst avgörs av proffs. Ändå är jag ge en grundläggande överblick över stuprörsorganisation installationen.
Börjar med installationen av röret efter din vedspis installationen är gjort. Anslut först röret med kaminen enligt tillverkarens anvisningar och gå om montering av rör till skorsten utlopp genom att fästa ihop med skruvar tunnplåt. Se till att när du ansluter, är man eller skårade ändar av rören pekar mot kaminen i nedåtgående riktning. Det förhindrar kreosot ansamlas på rören och hitta tillbaka till spisen Utan att läcka ut. Var försiktig så att clearance av kaminen röret från brännbara gaser (inklusive brännbart väggar och tak) är högre än 16 när det endast en vägg en, och 8 Om det är en dubbla väggar en. Du behöver en särskild 24-kontakt spårvidd skorstenen att göra den slutliga anslutning vid skorstenen slutet.
Detta avslutar den korta översikt av spis rörinstallation. Dock är det inte så enkel som den låter och är tillrådligt att du lämnar jobbet till en professionell, såvida inte du vet vad du gör.

No comments:

Post a Comment