Saturday 10 September 2011

Ojämn hudton

Ojämn hudton är ett problem många människor lider. Populärt kallad hyperpigmentering är detta hud oordning orsakade pga flera skäl. Vanligaste orsaken till ojämn hudton är mer än solen som leder till missfärgning av hud och bildandet av sådana fläckar. Bortsett från detta kan hyperpigmentering orsakas grund av hormonell obalans, särskilt under graviditet eller på grund av intag av preventivmedel än kvantitet. Ojämn hudton kan också vara ett resultat av post-inflammatoriska hyperpigmentering, som kan vara på grund av ärrbildning, skada eller akne lesioner. Förtida åldrande är en annan anledning av sådan fläckar av ojämn hudton. Nå, om du lider av detta problem som kan förstöra ditt utseende, här är några grundläggande ojämn hudton lösningar som du kan prova.
Rättsmedel för Ojämn Body hudton
Hålla undan kosmetika; Det första du behöver göra är att hålla alla dessa kosmetika, lotioner och krämer kropp borta. Dessa kan innehålla skadliga kemikalier som kan leda till missfärgning av huden. Regelbundet använder vissa av dessa produkter skulle försämra effekt på huden leder till mörka fläckar på kroppen. Så bäst att hålla dessa borta samt välja naturliga ingredienser som är säkra för din hud.
Exfolierar Daily, den första och viktigaste steget för att åtgärda ojämn hudfärg hudfjällning. Ja, använder en god kvalitet scrub eller en hemmagjord scrub regelbundet är det bästa sättet att avlägsna döda celler och har en frisk hud. Nå, kommer detta ta lite tid, men om du gör detta thrice en vecka kommer du resultat inom 3 - 4 veckor. Du kan använda en pasta av bakpulver och vatten, som är en av de bästa hemgjorda exfolierande scrub. Göra detta varje dag medan du tar ett bad och följa med någon av nedanstående moisturizers att undvika torr hud problem. Läs mer på torr ojämn hud.
Använd naturliga Återfuktning; I stället för den dyra och osäkra hudkrämer och lotioner kan du bara välja ett av de underbara oljor finns på ditt hem och tillämpa den på din hud. Olivolja, kokosolja eller mandelolja är extremt gynnsamma vid förbättra texturen av din hud. Dessa kommer hålla huden mjuk och utfodras och även hjälpa lösa problemet med ojämn hudton.
Pröva dessa Masker; Här är några hemmagjord masker som du kan tillämpa på din hud att bli av ojämn hudton. Applicera citronsaft på din hud varje dag. Det är känt att vara en naturlig blekmedel som är mycket effektivt för att förbättra hudens struktur. Rå potatis och gurka klistra är också effektivt för behandling detta problem. Tillämpning av tomatpuré är också bra för att bota detta problem och ger dig en jämn hudton.
Skydda din hud, medan du följer den ovan nämnda åtgärder, måste du hålla din hud skyddas från extrema väderleksförhållanden och föroreningar. Detta garanterar att du får snabbare resultat och inte ytterligare skador huden. Använda parasoller skydd, hattar och rockar är bra sätt att undvika problemet med ojämn hudton på ben, händer och ansikte. Hålla huden ren för skydd den från föroreningar, fet hud lockar fler damm. Läs mer om hyperpigmentering behandling.
Om du inte märker någon förbättring av ditt ojämn hudton även efter till följd av ovannämnda åtgärder för ett par veckor, är det bäst att konsultera en hudläkare. Han kan ordinera nödvändig behandling ojämn hudton. Följ tipsen förhållningsregler din läkare att få bästa resultat.

No comments:

Post a Comment